Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 jul 2015

Oh oh: Seks laat jou je diepste geheimen vertellen

Als jij net wat sexy time achter de rug hebt met jouw crush kun je maar beter voorzichtig zijn met wat je wilt vertellen. Het blijkt namelijk dat je sneller je geheimen vertelt na seks dan dat je normaal zou doen. Waarom? Dat vertellen wij je natuurlijk maar.. don't kiss and tell.

Onderzoek

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Connecticut blijkt dat mensen sneller hun geheimen vertellen aan hun partner na een orgasme om een nog diepere connectie met die persoon te krijgen. Waar je dit aan te danken hebt? Het hormoon oxytocine. Dit hormoon zorgt namelijk tot de gevoelens liefde, verbondenheid en intimiteit. De pillow talk die je na de orgasme hebt versterkt ook deze gevoelens weer en ook jullie seksuele connectie.

No alcohol

Maar er is één ding: alcohol mag hierbij geen rol spelen. Als je drinkt voordat je seks hebt, is de kans groter dat je er iets uit floept dan dat je gewoon nuchter bent. Maar wat je dan vertelt zal minder belangrijk zijn dan dat je met je lief praat na nuchtere seks. Hoe de onderzoekers precies aan de informatie zijn gekomen is niet bekend. Misschien is dat pas het echte geheim…

Reageer op artikel:
Oh oh: Seks laat jou je diepste geheimen vertellen
Sluiten