Oh yeah: dit weekend gaan we lós want de wetenschap heeft een ‘hangover-kuur’ gevonden

''Well hallo Friday, where have you been all my week?'' Ja het weekend, de fijnste dagen van de week. We kunnen er niet genoeg van krijgen. En vaak betekent het weekend: borrelen. Éen en al vermakelijkheid. Echter is de kater die je de volgende dag weer eens hebt, een stuk minder plezierig.

Gelukkig hoeven we ons hier geen zorgen meer om te maken, want de wetenschap is erg begripvol geweest en heeft een ‘hangover-kuur’ gevonden. Onze maag zegt: dankjewel.

Het wondermiddel

Het is geen medicijn, het is geen ontbijt, en het is ook geen ingewikkeld gedoe. Nee, het is niets meer dan perensap. Waarom wisten we dit niet eerder?!

Het onderzoek

Er is alleen een maar, het gaat namelijk niet om een normaal perensapje van de Albert Heijn. Het gaat om het sap van een Aziatische peer. Daarnaast is er ook nog één voorwaarde: je moet het sap van deze Aziatische peer drinken vóór je aan de haal gaat met mixdrankjes en andere alcoholische lekkernijen. Deze perensap drinken na je alcoholische versnaperingen zal niet hetzelfde effect hebben.

Uit Australisch onderzoek blijkt dat proefkonijnen die vóór hun drankfestijn een glaasje Aziatische perensap dronken, de volgende dag minder symptomen van een kater hadden. Dit komt doordat er in perensap enzymen zitten waardoor de stofwisseling van de alcohol sneller op gang komt en waardoor de alcohol in mindere mate in je lichaam wordt opgenomen.

Waar kan je dit wondermiddel kopen?

Heel simpel, je kunt het in de meeste Aziatische toko’s vinden. Halleluja. Cheers.

Reageer op artikel:
Oh yeah: dit weekend gaan we lós want de wetenschap heeft een ‘hangover-kuur’ gevonden
Sluiten