Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 14 dec 2016

OH YEAH! Volgens onderzoek leven sushi lovers langer

Ben je ook zo gek op sushi dat je het werkelijk elke dag zou kunnen eten? Voel je je maar niet meer schuldig over de hoeveelheid California rolls je naar binnen werkt. Want uit recent Japans onderzoek, gedaan door Kayo Kurotani, leef je langer door het eten van sushi.

Elke week sushi is een goed plan

Zoals al bekend is, leven Japanners ontzettend lang. Zo wordt de gemiddelde Japanse vrouw maar liefst 87 jaar oud. Dit hebben ze te danken aan hun gezonde levensstijl en dan voornamelijk door de grote hoeveelheden rauwe vis die ze consumeren.

In dit onderzoek kregen te testpersonen maar liefst 174 vragen voorgeschoteld die in beeld brachten hoe ze leefden. De 147 vragen betroffen allemaal verschillende voedingsmiddelen en de testpersonen moesten aangeven hoeveel ze van wat aten. En wat bleek? De personen die veel sushi aten, hadden een betere gezondheid.

Nu niet doorslaan, hé!

Uiteraard is het nou niet zo dat als je alléén maar sushi eet dit geldt. Zoals al jaren bekend is, is een gevarieerd voedingspatroon van belang voor een lang en gelukkig leven. Maar hey, die extra avondjes sushi doen je zéker goed.

Zo zit dat:
Gelukkig, dit is de logische verklaring voor je sushi verslaving

Reageer op artikel:
OH YEAH! Volgens onderzoek leven sushi lovers langer
Sluiten