OH YES! De mannenpil lijkt eindelijk daar te zijn en we kunnen niet wachten

Het is zover. Er is baanbrekend onderzoek verricht naar een eventuele mannenpil en het lijkt erop dat er nu daadwerkelijk een goed recept is ontwikkeld. Zou het binnenkort dan nu echt een keuze zijn wie van de twee de pil gaat slikken?!

Al jaren zijn wij vrouwen soms best gefrustreerd over het feit dat wij de pil moeten slikken. Moeten? Een beetje wel. Er zijn andere manieren, maar in 2013 slikten 37% van de vrouwen tussen de 18-45 jaar de pil. En dat is veel. Ondanks dat het fijn is als we de touwtjes zelf in handen hebben, is het ook wel lekker als we niet meer al die hormonen hoeven te nemen.

Japanse onderzoekers zijn erachter gekomen dat de medicijnen die gegeven worden aan mensen die een donororgaan hebben ontvangen om het afstoten ervan te voorkomen, wel eens dé succesformule zou kunnen zijn. Het gaat om ‘cyclosporine A’ en ‘tacrolimus‘. Deze remmen de ontwikkeling van het enzym calcineurine die ervoor kan zorgen dat een orgaan wordt afgestoten.

Calcineurine komt echter ook voor in sperma. Als dit enzym wordt geremd, gaat de ontwikkeling en de beweeglijkheid van sperma achteruit. In een uitgevoerde test werd ontdekt dat het sperma niet goed door de beschermlaag van de eicel kan dringen omdat de ‘staart’ van de zaadcel niet krachtig genoeg is. Daardoor komt de cel niet in de kern en kun je niet zwanger worden.

Op het moment dat de man zou ophouden dit medicijn te slikken, is het sperma binnen een week weer normaal. Er komen geen hormonen aan te pas (gelukkig, geen huilende mannen of mannen met PMS) waardoor dit een gezondere optie is. De vraag is alleen wat de bijwerkingen zullen zijn, en natuurlijk of de man ooit zal accepteren dat er voor hem ook een pil bestaat.

Het is niet de eerste keer dat er iets wordt bedacht voor mannen. Er is namelijk ook al getest met injecties in de zaadleiders. Maar dat wil je je manlief vast niet aandoen. Dan kiest ‘ie vast liever eieren voor z’n geld.

Reageer op artikel:
OH YES! De mannenpil lijkt eindelijk daar te zijn en we kunnen niet wachten
Sluiten