Zijn jouw oksels verslaafd aan deodorant?

We gebruiken allemaal deodorant om nare luchtjes te voorkomen. Maar heeft dat invloed op hoeveel wij zweten?

Zweten
Laten we beginnen bij het zweetproces. We doen het allemaal, niks om je voor te schamen. Zweet is een vloeistof die wordt afgescheiden door je lichaam. Door invloeden van verschillende factoren, zoals temperatuur en stress, kan je gaan zweten. Alleen zweet in zijn pure vorm, stinkt niet. Het zijn de bacteriën in je oksels die als ze samenkomen met het zweet juist ervoor zorgen dat het gaat ruiken.

Deodorant
Wat is deodorant eigenlijk precies? Deodorant laat jouw oksels lekker ruiken en maskeert zweetluchtjes. Een verschil met gewone deodorant is de anti-transpirant deodorant. Deze bevat aluminium die voorkomt dat het zweet daadwerkelijk afgescheiden wordt door je zweetklieren.

Maar zijn jouw oksels echt verslaafd..?
Er is tot zover nog geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van veel deodorant er juist voor zorgt dat we meer zweten. Er bestaan echter wel vermoedens dat door de aluminium in de anti-transpirant deodorant jouw zweetklieren geblokkeerd worden en zo juist harder gaan werken waardoor je meer zweet. Het bacteriële systeem in jouw oksels kan verstoord worden door teveel aluminium. Een goed experiment om erachter te komen of jouw oksels echt verslaafd zijn aan deodorant? Gebruik het een paar weken niet. Zo kom je erachter of je meer zweet dan normaal. Hou natuurlijk de geur wel in de gaten. Niemand wil naar gaan ruiken. Als je je goed wast moet dit te voorkomen zijn.

Op zoek naar een lekkere deodorant? Misschien zijn deze wel wat voor jou:
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Zijn jouw oksels verslaafd aan deodorant?
Sluiten