Renée
Renée | LinkedIn Beauty & Style 16 augustus 2019

Waarom olijfolie hét perfecte product is als je gezond en glanzend haar wil

Je kunt ongetwijfeld olijfolie in je keukenkastjes vinden. Hoog tijd om zo’n fles eens mee te nemen naar de badkamer. Wist je bijvoorbeeld al dat dit een top product is als je gezond en glanzend haar wil? Lekker goedkoop én effectief.

Je hebt in je leven ongetwijfeld al honderden euro’s uitgegeven aan haarproducten, terwijl je al die tijd ook al olijfolie voor je haar kon gebruiken. Waarom de olie zo fijn is voor je haar vertellen we je hieronder.

Waarom olijfolie goed voor je haar is

Het schijnt dat Cleopatra vroeger al badderde in olijfolie. En hé, dan is het vast ook goed genoeg voor ons. Je kunt het zelfs gebruiken om mee te scheren en om je make-up te verwijderen, maar voor je haar is het al helemaal top.

Olijfolie zit tjokvol antioxidanten die hydrateren en tegelijkertijd veroudering tegengaan. Het versterkt op die manier de kwaliteit van je haar. Doe er een schepje vitamine A en E bij en je weet zeker dat het helpt om het vocht te behouden. Zelfs als je haar beschadigd is zou het goed helpen.

Paul Windle, oprichter van Windle London, zegt: “Olijfolie en kokosolie zijn erg populair in hun land van herkomst. Er zijn twee redenen voor. De oliën zijn vrij zwaar en geschikt voor de dikkere haartypes in die landen. De zon helpt de olie afbreken en opent het haar om het te absorberen.”

Heb je weleens last van irritatie op je hoofd? Dan is olie een fijn product om de irritatie tegen te gaan. Dat het tegelijkertijd helpt om je pluizige lokken in bedwang te houden is dan alleen maar meegenomen.

Hoe gebruik je olijfolie in je haar?

Nu een belangrijke vraag: hoe gebruik je olijfolie in je haar? Allereerst is het belangrijk om een passende olie te vinden die niet te zwaar is voor jouw haartype. Olijfolie werkt bijvoorbeeld goed op dik en droog haar. Hoe je het vervolgens gebruikt is aan jou. Als conditioner, hot oil treatment, stylingproduct… De opties zijn eindeloos.

Meer over haar:

NSMBL

Reageer op artikel:
Waarom olijfolie hét perfecte product is als je gezond en glanzend haar wil
Sluiten