Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 11 jan 2016

Om deze 4 redenen hoef je minder vaak ‘sorry’ te zeggen

Sorry seems to be the hardest word? Nou, niet voor jou, want je roept het te pas en te onpas. Vaak heb je het er al uitgefloept voor je het ook maar door hebt. Als je wilt dat iemand aan de kant gaat, als je je huis niet extra hebt opgeruimd, als je iemand aanstoot of als je sarcastisch grapje hebt gemaakt. Je wilt beleefd zijn en je bent netjes opgevoed, maar girl het is heus niet altijd nodig.

De hele tijd sorry zeggen, vrouwen doen het veel vaker dan mannen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Maar waarom eigenlijk? Want we zijn heus niet vaker schuldig aan dingen dan mannen. En gewoon je mond dicht houden en je ‘sorry’ doorslikken, levert eigenlijk veel meer op in het leven.

Je bent eerlijker

Want zeg nou zelf, wanneer heb je écht spijt als je er weer eens een verontschuldiging uitfloept? Je zegt het om beleefd te zijn of om aardig gevonden te worden. Maar eerlijk is het niet helemaal. En mensen waarderen eerlijke mensen juist veel meer dan mensen die ‘nep’ zijn.

Je relatie wordt gezonder

Het is niet goed als jij altijd degene bent die zich verontschuldigt. Het is belangrijk als er een evenwicht is tussen jou en je lover. Tuurlijk is het goed om af en toe ‘sorry’ te zeggen. Maar in een relatie draait het om geven en nemen, anders is het een ongezonde relatie en kunnen jullie je niet ontwikkelen.

Je wordt serieuzer genomen

Op je werk bijvoorbeeld. Als je altijd maar ‘sorry’ zegt zullen mensen je onderdanig vinden en minder respect voor je hebben. Je denkt misschien dat je je baas blij maakt, of dat je de sfeer positief houdt, maar het is echt niet nodig om je te verontschuldigen als je niets fout hebt gedaan.

Je wordt aardiger gevonden

Zeg vaker ‘bedankt’ in plaats van ’sorry’. Als je te laat bent, kun je bijvoorbeeld zeggen ‘bedankt voor je geduld’ in plaats van ’sorry dat ik laat ben’. Dit is ook een manier van beleefd communiceren en mensen zullen je juist méér waarderen.

LEES OOK: 16 x wanneer wij als vrouwen onnodig sorry zeggen

Reageer op artikel:
Om deze 4 redenen hoef je minder vaak ‘sorry’ te zeggen
Sluiten