Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 5 jun 2017

Om deze 4 redenen zijn attractieparken gewéldig nu je volwassen bent

Een dag naar een pretpark is als een minivakantie. Je bevindt je in een totaal andere wereld, laat het innerlijke kind in jezelf los en voelt je aan het einde van de dag uitgeput doch herboren. Attractieparken zijn echt niet alleen voor kinderen. Juist nu je volwassen bent zijn ze geweldig.

1. Je kunt tal van gekke foto’s maken

Attractieparken zijn de allerbeste plek voor Instagramwaardige foto’s. Je kunt een kiekje maken van jij en je bestie met de mascottes van het park. Van het moment dat je in een zwaan over een meertje waterfietst. En je hebt natuurlijk de gillende actiefoto’s van jou en je vriendinnen in de boomstamattractie.

2. Je kunt doen wat je zelf wilt

Whiehoe. Je kunt net zo vaak in die achtbaan als je wilt. Telkens opnieuw dat gevoel in je maag, een mix van kriebels, angst en geluk. Je mag alle rare, chemische troep eten de je als kind niet mocht van je ouders. Een suikerspin als lunch? Waarom niet?

Je kunt een ballon kopen of een andere cheesy souvenir. Je kunt naar huis gaan, als je het na een paar uur al helemaal hebt gehad. Of je kunt juist tot sluitingstijd blijven hangen en het personeel proberen over te halen of je toch niet nog één ritje mag in je lievelingsattractie. Ook al was ‘ie eigenlijk al dicht.

3. Het geeft je een magisch gevoel

Of je nou in de Efteling bent of in Disneyland, zodra je door de toegangspoorten bent gestapt, voel je de magie. Je bevindt je in een sprookjesachtige wereld, waarin dingen kunnen die je nooit voor mogelijk had gehouden. Je voelt je of toverkracht echt mogelijk is. Dieren kunnen praten, Disneyfiguren komen tot leven en al je wensen kunnen in vervulling komen.

4. Maar behalve magie voel je vooral adrenaline

Die kick die je voelt als je met grote snelheid naar beneden zoeft in de achtbaan of als je een ‘vrije val’ maakt, is één van de heerlijkste gevoelens in het leven. Je voelt angst, maar tegelijkertijd voel je je meer levend dan ooit. Je wordt licht in je hoofd en je voelt je high. De achtbaan is jouw natuurlijk drug die je een fantastisch besef van euforie heeft. De adrenaline giert door je lichaam en het is ontzettend verslavend. Je wilt opnieuw en opnieuw en opnieuw.

LEES OOK: Wijnlovers opgelet! Er zijn plannen voor een wijnpretpark

Reageer op artikel:
Om deze 4 redenen zijn attractieparken gewéldig nu je volwassen bent
Sluiten