Omani McDaniels
Omani McDaniels Life 30 mrt 2016

Om deze reden is elk kind dat Harry Potter heeft gelezen een beter mens

Harry Potter fans opgelet. Het lezen van Harry Potter boeken was meer dan alleen geweldige entertainment. Wetenschappers hebben vastgelegd, dat het lezen van Harry Potter boeken kinderen wijze lessen kan bijbrengen over tolerantie en acceptatie. Het kan lezen van Harry Potter kan ervoor zorgen dat kinderen opgroeien tot aardigere mensen. En aangezien jij Harry Potter hebt gelezen als kind..

Meer dan slechts een fantasyboek

Harry Potter boeken laten je een wereld zien van magie en avontuur, maar leren je ook prachtige levenslessen. Niemand die zal zeggen dat Harry Potter boeken simpel zijn, maar het concept is iets dat we kennen. Goed tegen kwaad, licht tegen donker, Harry tegen Voldemort. Maar het is juist de wereld van verscheidenheid die J.K. Rowling heeft gecreëerd en hoe daarmee wordt omgegaan, dat zo uniek is aan de reeks.

In de wereld van Harry heb je volbloed tovenaars en mud-bloods. Mud-bloods zijn halfbloed tovenaars of tovenaars met twee normale ouders. Voldemort vindt dat magie alleen aan volbloed tovenaars toebehoort en wil de mud-bloods onderdrukken. Hitler met een toverstaf, als het ware.

Stijging in tolerantie

Er is in Italië een onderzoek uitgevoerd, waarbij aan 34 basisschoolkinderen vragen werden gesteld. Hiermee wilden zij zien wat voor houding de kinderen hadden tegenover immigranten en andere groeperingen van lagere sociale klasse. De kinderen werden opgedeeld in twee groepen. Zes weken lang, kreeg een groep passages te lezen uit Harry Potter met veel duidelijke vooroordelen. De andere groep kreeg neutrale passages te lezen. Na zes weken werd opnieuw gekeken en was het duidelijk dat de groep die veel te lezen kreeg over situaties met vooroordelen, een tolerantere houding had aangenomen.

Heb jij ook alle Harry Potter boeken gelezen en mentaal meegeholpen met het bestrijden van kwaad naast Harry, Ron en Hermelien? Dan zou het zomaar kunnen, dat jij nu een toleranter en aardiger iemand bent dan je anders was geweest. Nog meer redenen om van J.K. Rowling te houden.

LEES OOK: 6 films uit de jaren 90 die je schaamteloos mag blijven kijken

Reageer op artikel:
Om deze reden is elk kind dat Harry Potter heeft gelezen een beter mens
Sluiten