Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 5 juni 2019

5 redenen waarom je oma de beste persoon in je leven is

Als je oma nog in je leven is mag je je gelukkig prijzen. Deze vrouw is je familie, vriendin en raadgever in goede en slechte tijden. Ze troost, kookt, lacht, helpt, zeurt, entertaint en houdt onvoorwaardelijk van je. Het is hoog tijd voor een shout out naar alle oma’s van Nederland. (PS. lees je dit wel aan haar voor?)

Je oma is niet je moeder maar toch voelt het wel een beetje als een tweede moeder. Gek is dat niet, want ze kent jou al vanaf dag één. Op het schoolplein vertelde je iedereen dat jouw oma de beste van de wereld was. En dat is ze nog steeds:

1. Ze kan waanzinnig koken

Op de één of andere manier weet jouw oma de allerlekkerste gehaktballen te maken. En wat dacht je van die waanzinnige kippensoep, appeltaart en stamppot zuurkool? Ze hoeft niet bang te zijn voor concurrentie, want haar kook skills zijn door niemand te evenaren.

2. Ze weet wat échte liefde is

Zo heeft ze je opa tijdens dansles ontmoet en ze schreven elkaar jarenlang brieven om contact te houden. De verleidingen waren wellicht in die tijd minder groot, maar de generatie van toen kent de definitie van commitment als geen ander. Keer op keer hang je aan haar lippen als ze weer met een romantische anekdote komt.

3. Ze weet je altijd te verwennen

Ze brengt je soep als je ziek bent en maakt de mooiste zelfgemaakte cadeaus. In haar ogen ben je het leukste kleinkind van de wereld en dat benoemt ze vaak. Zucht, wat een zaligheid al die veren in je kont hé?

4. Ze is je veilige haven en toevluchtsoord

Bij je oma kan je 100% jezelf zijn en met haar kan je al je geheimen delen. Of het nou gaat om liefdesverdriet of andere grote levensvragen, je oma helpt je uit de brand. Maar ze is ook je favoriete toevluchtsoord op het moment dat je een klein ruzietje met je moeder hebt. Want tja, ze begrijpt je stiekem wel.

5. Ze is je grote voorbeeld

Andere mensen zien Beyoncé als grote voorbeeld en jij hebt je oma. En terecht.

Lees ook: Dit zijn levenslessen die je van je lieve familie hebt geleerd

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je oma de beste persoon in je leven is
Sluiten