Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 8 mrt 2017

OMG: De helft van de Nederlanders is vrijgezel in 2050

Ben je hopeloos en lijkt het alsof ál jouw vriendinnen een relatie hebben behalve jij? Dan kan je nu weer opgelucht adem halen, want met jou zijn er nog heel veel andere Nederlanders die als einzelgänger door het leven gaan.

De tijd dat je raar aangekeken werd als je gevraagd werd of je nou nog steeds single bent, is voorbij. Er zijn namelijk steeds meer Nederlanders die kiezen voor het vrijgezelle leven dan in een relatie. Sterker nog, in 2050 is zeker 50 procent van de Nederlands vrijgezel.

Sterk en onafhankelijk

De toename van het aantal vrijgezellen komt zowel door jongeren als door ouderen. Jongeren willen graag gelukkig worden met een partner, maar zodra hun liefde niet meer aan de verwachting voldoet, zoeken we verder.

Ook wordt het steeds gemakkelijker om single te zijn. Het dagelijks leven past zich aan aan deze sterke en onafhankelijke personen. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer eenpersoons-maaltijden in de supermarkt.

Kijk, wij wisten al dat we een strong, independent woman zijn, maar tegenwoordig is dit ook geaccepteerd door de maatschappij. We zijn niet meer gebonden aan een partner en verdienen onze eigen boterham. En dat is alleen maar iets om trots op te zijn.

Nóg een reden om nog even single te blijven: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Reageer op artikel:
OMG: De helft van de Nederlanders is vrijgezel in 2050
Sluiten