Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 2 apr 2016

OMG! De magische eenhoorns hebben echt bestaan

Eenhoorns hebben iets magisch. Ze staan voor blijdschap en glitters in het leven. Als je aan eenhoorns denkt, denk je aan je kindertijd. Hoe onbezorgd en blij alles was. Hou je ook van eenhoorns? Dan hebben we heel goed nieuws voor je.

Want je dacht waarschijnlijk dat eenhoorns een mythe waren. Een magisch figuur uit een niet bestaande tijd. Maar, dan heb je het mis.

Er is namelijk bewijs gevonden dat eenhoorns wél echt hebben bestaan. Volgens wetenschappelijk onderzoek, gepubliceerd in the American Journal of Applied Sciences, hebben Siberische eenhoorns 30.000 jaar geleden geleefd.

Immense eenhoorns

De onderzoekers vonden in Kazachstan een schedel van een eenhoorn. Het dier lijkt meer op een neushoorn dan op een paard, vonden de wetenschappers. En wow: eenhoorns hadden een gewicht van vier ton, ze waren twee meter hoog en bijna vijf meter lang.

Een eenhoorn was waarschijnlijk nooit een paard me een hoorn. Maar toch heeft dit nieuws ons heel blij gemaakt. En de wereld een beetje mooier. Want zelfs het onwaarschijnlijkste kan waar worden. Alles waarvan je dacht dat het niet mogelijk is, ís mogelijk.

LEES OOK: Met deze lichtgevende unicorn sloffen sta je nóóit meer in het donker

Reageer op artikel:
OMG! De magische eenhoorns hebben echt bestaan
Sluiten