Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 12 januari 2017

OMG! Dit is een strand van 1,1 miljoen witte ballen en je kunt erin zwemmen

Stel je een zee voor van witte ballen. Een zee waar je je in kunt laten vallen, waar je in kunt zwemmen, waar je op kunt drijven. Nou, deze zee bestaat. In de vorm van een gi-gan-tisch-e ballenbak.

Dit strand, met de toepasselijke naam The Beach, is een kunstproject en bestaat uit een mega ballenbak van 1,1 miljoen witte ballen. En wat dit project beter maakt dan alle andere kunstprojecten is dat je alles mag aanraken. Sterker nog, je mag gewoon een duik nemen in de ballenzee.

Neem een duik in de ballende

Het strand is een project van het kunstenaarscollectief Snarkitecture. Eerst was de zee van witte ballen te zien in Washington DC en Tampa, maar inmiddels is het strand verplaatst en kun je in Sydney, Australië, een duik nemen. Dit ter ere van het Sydney Festival.

Dat was nog even een onderneming. De ballen werden van de Verenigde Staten naar Australië verhuisd in maar liefst 1500 kartonnen dozen.

Wij hopen dat ze die verhuisdozen nog niet hebben weggegooid. Want een ballenzee in ons eigen landje lijkt ons fenomenaal.

Reageer op artikel:
OMG! Dit is een strand van 1,1 miljoen witte ballen en je kunt erin zwemmen
Sluiten