Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 14 jun 2016

OMG dit is geweldig! Festival Burning Man komt naar Nederland

Oké, het is misschien nóg geweldiger om een reis te maken naar de woestijn in Nevada. En daar een week lang te leven in een uit de grond gestampt dorp waar iedereen happy is. Maar dit nieuws gaat je dag ook helemaal maken. Want het festival Burning Man komt naar Nederland.

Ja, ja, ja. Je mag gillen en juichen. Want het festival waar je altijd al bij hebt willen zijn, het festival waar geld en hiërarchie geen rol spelen, waar het draait om saamhorigheid en plezier en zelfexpressie, dat festival is nu bereikbaarder dan ook. Onder de naam Where the Sheep Sleep komt het festijn der festijnen namelijk naar de Veluwe. En wel dit jaar al, van 29 tot en met 31 juli.

Ondernemer Sander Koppelaar ging in 2011 voor het eerst naar Burning Man in de States en was zó enthousiast dat hij besloot het festival naar Nederland te halen. En dat is nu eindelijk gelukt.

Burning Man is de ideale wereld

‘Festival’ is misschien niet helemaal het juiste woord voor Burning Man en Where the Sheep Sleep. Het is eerder een fantasiewereld waar je telkens wordt verrast. En waar de bezoekers een bijdrage leveren. Sander zegt tegen RTL: ‘Dan loop je een tent binnen en maken mensen de heerlijkste cocktails, gewoon omdat ze dat leuk vinden. Of beland je ergens waar een wereldberoemde DJ voor twintig man draait.’

Geld speelt geen rol, want er is een gift economy. Je doet dingen. En andere mensen doen ook dingen. En niemand hoeft er echt wat voor terug. Het is een idealistische, altruïstische wereld.

Oh yes! Burning Man op de Veluwe

Het Nederlandse Where the Sheep Sleep zal niet zo groot zijn als de Amerikaanse versie. Er zal plek zijn voor 750 bezoekers. Voor 500 lucky bastards is er een slaapplek.

Wie naar dit fantastische festival wil, zal wel even haar best moeten doen. Je dient namelijk lid te zijn van de community Burning Man Nederland als je naar het evenement op de Veluwe wilt. En dat is al uitverkocht. Maar hé, er is altijd Ticketswap.

LEES OOK: De wetenschappelijke reden waarom naar een festival gaan je gelukkig maakt

Reageer op artikel:
OMG dit is geweldig! Festival Burning Man komt naar Nederland
Sluiten