OMG! Het drinken van één glas wijn maakt je mogelijk mooier

We wisten al dat er verschillende (gezondheids)voordelen zitten aan het drinken van rode wijn, maar wist je ook dat het je kan helpen er aantrekkelijker uit te zien?

Uit onderzoek van de Bristol University blijkt dat het drinken van één glas wijn of een kleine hoeveelheid van een andere drank, ervoor zorgt dat anderen je mooier vinden. Aan het onderzoek deden veertig deelnemers mee. Zij werden gevraagd om verschillende hoeveelheden alcohol te drinken. Voorafgaand aan het drinken werden ze gefotografeerd, en ook na het drinken van één glas alcohol en na het drinken van twee glazen alcohol.

Uitkomst

Een groep nuchtere personen werd daarna gevraagd welke van de foto’s ze het mooiste vonden. Het resultaat was dat de foto’s genomen na één glas alcohol als mooiste werden beoordeeld, mooier dan de nuchtere foto’s.

Boost je aantrekkelijkheid

Onderzoekers wijten de uitkomst aan het feit dat alcohol de gezichtsspieren ontspant en de pupillen vergroot, wat de benaderbaarheid van mensen vergroot. Teveel drinken doet precies het tegenovergestelde. Wil je je aantrekkelijkheid een kleine boost geven, onthoud dan: Eén glas alcohol maakt je mooier, maar meer dan één maakt je verre van aantrekkelijk.

Reageer op artikel:
OMG! Het drinken van één glas wijn maakt je mogelijk mooier
Sluiten