Omgaan met gespleten haarpunten, zo voorkom en behandel je ze

De strijd met onze haren is eindeloos. Eigenlijk willen we het laten groeien, maar dan lopen we weer eindeloos rond met gespleten haarpunten. We willen ons haar stijlen en krullen, maar we weten ook dat dat zorgt voor schade aan ons haar. Wat moeten we er toch mee aan?

Voorkomen

Gespleten haarpunten kun je het beste voorkomen door regelmatig een bezoekje aan de kapper te brengen. Dames met kort haar kunnen in dit geval het beste om de vier tot zes weken langsgaan, en dames met halflang haar tussen de acht en twaalf weken.

Om de zoveel tijd een diepe conditioning laten doen bij de kapper kan ook geen kwaad. Bij deze behandeling worden de haaruiteindes diep gehydrateerd. Thuis een haarmasker aanbrengen werkt gelukkig net zo goed en kun je het beste één keer per week toepassen.

Verder is je föhn (helaas) je grootste vijand wat betreft gespleten haarpunten. Zorg dat als je écht moet föhnen, je de föhn op koude lucht zet. Dit scheelt meteen in de hoeveelheid schade die de föhn je haar toebrengt. Gebruik speciale hittebeschermende spray voordat je begint met stijlen. Deze zijn ontworpen om je haar voortijdig te beschermen en om je haar gezond te houden ondanks de blootstelling aan hoge temperaturen.

Te laat, wat nu?

Er zijn gelukkig voldoende producten die je haar er weer een beetje bovenop kunnen helpen wanneer het kwaad is geschied. Probeer shampoo’s uit zonder sulfaat en conditioners met proteïnes. Echt moeite met je haar gezond te houden? Ga dan eens langs je kapper voor persoonlijk advies.

Reageer op artikel:
Omgaan met gespleten haarpunten, zo voorkom en behandel je ze
Sluiten