Jorine Beemster
Jorine Beemster Love 28 nov 2018

Elkaar ruimte geven? Het is helemaal niet erg om onafscheidelijk te zijn

Zijn jij en je lover zo’n koppel dat altijd samen is en overal samen heen gaat? Waarschijnlijk krijg je dan vaak de opmerking dat jullie elkaar wat meer ruimte moeten geven. Als je het daar niet mee eens bent, is hier de reden waarom dat inderdaad niet perse nodig is.

Ieder koppel is anders en dus ook wat betreft hoe vaak je elkaar ziet. Het ene stelletje vindt het fijn om elkaar de ruimte te geven en nog een eigen leven te hebben naast het leven wat jullie samen delen. De ander is juist het liefst de hele dag samen met haar grote liefde.

Onafscheidelijk zijn is niet slecht

Aan het begin van een relatie is het behoorlijk normaal dat je het liefst zoveel mogelijk bij elkaar wilt zijn. Alles lijkt op dat moment zoveel beter met je lover aan je zijde. Voor sommigen duurt deze tijd niet voor eeuwig en komt er een tijd dat je behoefte krijgt aan wat meer eigen ruimte. Susan Winter is van mening dat het dan belangrijk is dat je elkaar die ruimte ook geeft.

Stel dat één van de twee die behoefte voelt, maar de ander nog steeds het liefst 24/7 bij de ander is. Dan wordt het tijd om met elkaar te praten. Niemand moet zich opgesloten voelen in zijn of haar relatie.

Maar stel dat jullie allebei na al die tijd nog steeds onafscheidelijk zijn en het liefst alles samen doen, dan is het helemaal niet slecht om dat in stand te houden. Het belangrijkste is dat jullie naar elkaars behoeften luisteren. Als die behoefte elkaar zoveel mogelijk zien is, is het dus helemaal prima om dat te blijven doen.

Geven jullie elkaar ruimte omdat iedereen dat zegt dat je dat moet doen, terwijl jullie eigenlijk het liefst bij elkaar zijn? Dan weet je dus nu dat dit helemaal niet perse nodig is. Spreek dus gerust nog een keer extra met vriendlief af als jullie dat het gelukkigst maakt.

Laat de vonken er vanaf spatten: Zó behouden jij en je lover de romantiek

Reageer op artikel:
Elkaar ruimte geven? Het is helemaal niet erg om onafscheidelijk te zijn
Sluiten