Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 27 mrt 2019

Je bent niet alleen! Waarom je keer op keer op die onbereikbare man valt

Je voelt vlinders in je buik en je kan niet meer stoppen met aan diegene denken. Super leuk natuurlijk, behalve als het is voor een man die je niet kan krijgen. Maar waarom vallen we nu toch elke keer op die onbereikbare man?

Hij reageert laat of nooit op je berichtjes, of hij zit op het moment zelf in een relatie. Wat het ook is, je kan hem niet helemaal voor jezelf winnen. En dit zorgt er alleen maar voor dat jij hem meer wilt.

Die ene onbereikbare man

Een man die emotioneel onbereikbaar is geeft geen reactie op de dingen die jij voelt. Opeens kan jij je gevoelens niet kwijt. Je denkt ‘wat moet ik er nu mee?’ Hierdoor blijf je langer met hem in je hoofd zitten en langer met de vlinders in je buik. Hierdoor beleef je de verliefdheid echter ook veel intenser. Want hé, hoezo wil hij jou niet?

Wat daarnaast ook een rol meespeelt is dat een onbereikbare man krachtig overkomt. Omdat er een gebrek aan emotionele signalen komen van zijn kant, kan je ten onrechte tot de conclusie komen dat hij dus sterk en krachtig is. En veel vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man sterk overkomt.

Waarom vallen we toch steeds voor hem

Nu weten we waarom we die onbereikbare man zo leuk vinden. Maar waarom vallen we er nu elke keer weer voor? Soms krijg je het gevoel alsof jij ze aantrekt. Maar niets is minder waar. Ga na waarom je steeds weer bij die mannen terechtkomt. We hebben allemaal een druk leven, maar tegelijkertijd ook behoefte aan liefde.

Wanneer je verliefd bent het een onzekere periode is. Maar bij deze man weet je dat ze niet gaan afwijzen omdat je van tevoren al weet dat ze onbereikbaar zijn. Mocht je hem uiteindelijk toch wel voor je hebben veroverd, dan voelt dit echt als een overwinning.

Haal jezelf uit de situatie

Zit je in zo’n situatie en je bent erachter dat je meer wil? Neem dan afstand. Hoe moeilijk dit ook klinkt, hierdoor kan hij zich wel realiseren wat hij opeens mist. Sommige mannen hebben namelijk pas door hoeveel jij waard bent als je er niet meer bent.

Uiteindelijk is het beter om meteen te gaan voor iemand die emotioneel bereikbaar is. Scheelt je weer een hoop gedoe. Geloof ons, soms voelt het alsof ze er niet zijn, maar de ware is er heus wel.

Lees ook: De wetenschap toont aan: zijn mannen into brunettes of blondines?

Reageer op artikel:
Je bent niet alleen! Waarom je keer op keer op die onbereikbare man valt
Sluiten