Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 3 okt 2016

Onderzoek: Als je met een happy man date, word je zelf gelukkiger en gezonder

Daten kan je ongelooflijk onzeker maken. Je vraagt je constant af hoe hij over je denkt. Wat hij wil. Wat je zelf eigenlijk wil. En als hij niet snel genoeg reageert voel je je de hele dag down. Maar daten kan je ook heel gelukkig maken. Mits je met een happy chappy date.

Sommige mannen hebben iets sombers over zich. Door hen leer je de donkere kanten in jezelf kennen. Ze maken je onzeker. Door hen drink je te veel. En lig je ’s nachts wakker. Je af te vragen waar hij is, wat hij doet, met wie. Je weet dat hij slecht voor je is, maar hij houdt je in een greep en je kunt niet weg.

Deze mannen zullen je nooit gelukkig maken. Maar voordat je alle kerels afschrijft, als je een man date die gelukkig is, zul je zelf ook gelukkig worden. Én gezonder.

happy persoon daten = zelf happier worden

Dat blijkt allemaal uit een nieuw onderzoek, onder 1981 koppels. Als je een blije partner hebt, zal je zelf ook positiever in het leven staan, is de conclusie van het onderzoek, gepubliceerd in Health Psychology. Hij maakt je leven simpelweg makkelijker.

Volgens de onderzoekers zorgt een gelukkige lover er voor dat je minder ongezond leeft, minder alcohol drinkt of drug gebruikt, beter eet en af en toe naar de sportschool gaat. Ook moedigt hij je aan om op tijd naar bed te gaan. Al is dat misschien niet meteen om in slaap te vallen…

Bad guys en depri lovers verhogen juist je stress niveau. En dat zorgt er weer voor dat je gezondheid een beetje verwaarloost.

Is jouw lover zo blij als een kind. Koester hem dan tot in de eeuwigheid en jullie zullen lang en gelukkig leven.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen Dit is waarom omstandigheden je nooit in een relatie mogen houden terwijl je eigenlijk wilt gaan

Reageer op artikel:
Onderzoek: Als je met een happy man date, word je zelf gelukkiger en gezonder
Sluiten