Als je hier woont in Nederland ben je een ware ster in autorijden

Zelf wist je natuurlijk al dat jij een koningin op weg bent. Je rijdt fantastisch, er gebeuren nooit nare dingen als jij achter het stuur zit en je hebt alles onder controle. Maar mocht je nog meer argumenten nodig hebben om je omgeving te overtuigen, dan helpt dit artikel misschien.

Nou ja, het helpt alleen als je uit het noorden van Nederland komt. Want mensen uit Groningen zijn gewoon kampioenen autorijden.

Mensen uit deze regio zijn het best in autorijden

Kom je uit Zeeland, dan ben je juist een echte brokkenpiloot. Mensen uit deze provincie dienden vorig jaar namelijk het vaakst van heel Nederland een schadeclaim in na een aanrijding met hun auto.

Op de duizend inwoners dienden tachtig mensen een schadeclaim in. Dat is bijna twee keer zoveel als in Groningen. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Ook in Noord-Brabant en Limburg worden relatief veel schadeclaims ingediend. Woon je in het zuiden van het land? Dan is de kans dus groot dat ook jij een gevaar op de weg bent, oeps.

Volgens de onderzoekers is het niet zo dat mensen in het zuiden van het land gewoon vaker een claim indienen als ze schade hebben. De zuiderlingen zijn gewoon écht brokkenpiloten en veroorzaken vaker een ongeluk. En de noorderlingen zijn briljante chauffeurs.

Kom jij daarom uit het noorden? Dan heb je hier weer een bewijs voor je rijkwaliteiten.

Deze 18 uitspraken ken je zeker als je uit Groningen komt

rtlnieuws.nl

Reageer op artikel:
Als je hier woont in Nederland ben je een ware ster in autorijden
Sluiten