Onderzoek bewijst dat je echt gezonder én gelukkiger wordt van bloemen

Een schoon en opgeruimd huis met een bosje verse bloemen op tafel, dat is iets waar jij intens van kan genieten. Maar ook als je door het park loopt en ziet dat alles in bloei staat, voel je je blij worden. Heel logisch eigenlijk, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Het geeft rust

Soms wil je even weg. Even weg uit je alledaagse leven. Uit de hectiek. Zodat je alles kan ordenen in je hoofd. En dan is het heerlijk om over het strand te wandelen, een rondje hard te lopen in het park of te fietsen door het bos. De natuur geeft je het gevoel dat je kunt ontspannen door te ontsnappen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de Wageningen Universiteit. En daardoor verbetert je humeur.

Blijer, gelukkiger en relaxter

Toch hoef je niet per se de stad te ontvluchten om de positieve effecten van de natuur te voelen. Zelfs een glimp van de natuur kan al helpen om blijer, gelukkiger en relaxter te zijn en daardoor gezonder en beter in je werk.

Volgens de onderzoekers kan een geluid, een geur of een plaatje hetzelfde effect opwekken. Ha, stiekem wisten we natuurlijk al wel dat we gelukkig worden van verse bloemen op tafel.

Nou, als dat geen reden meer is om bloemen in huis te halen – lovers, lezen jullie mee? – dan weten wij het ook niet meer.

LEES OOK: Het verhaal achter het litteken: ‘Ik sneed mezelf jarenlang met een mes’

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst dat je echt gezonder én gelukkiger wordt van bloemen
Sluiten