Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 14 januari 2017

Onderzoek bewijst: De sauna is goed voor je brein en daarom mag je nu relaxen

Ha! Zocht je nog een reden om een dagje naar de spa te gaan? In de warme ruimte vertoeven is niet alleen heerlijk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. En wel voor je hersenen. Als je een sauna lover bent, heb je later namelijk minder kans op Alzheimer.

Dat de sauna goed voor je is, blijkt uit Fins onderzoek gepubliceerd Age and Ageing. Voor dit onderzoek werden 2315 gezonde mensen maar liefst twintig jaar gevolgd. De deelnemers waren in de leeftijd van 42 tot 60 jaar.

Als je de factoren alcohol drinken, roken, diabetes, en gewicht weglaat, bleek dat de mensen die sauna lovers waren het gezondst waren. Deze mensen waren wel échte liefhebbers van de hittecabines, want ze gingen wel een paar keer per week naar de sauna. Maar dan hadden ze ook 66 procent minder kans op dementie.

Nou ja, zo’n spa bezoekje is in ieder geval heerlijk als het buiten freezing is. En dat het ook nog eens goed is voor je brein, dat is mooi meegenomen.

Je kunt de koud natuurlijk ook ontvluchten door op reis te gaan: Dit zijn 7 zonbestemmingen waar je in de winter naar toe kunt die betaalbaar zijn

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: De sauna is goed voor je brein en daarom mag je nu relaxen
Sluiten