Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 28 november 2018

Onderzoek bewijst: single meisjes zijn de leukste, de gelukkigste én de sociaalste

Dat het single leven soms ronduit fa-bu-lous is, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. De avonturen die je meemaakt zijn fantastisch en je geniet er van dat je altijd zelf de regels in jouw leven bepaalt. Maar nu heeft de wetenschap het ook ontdekt: single meisjes hebben het het beste voor elkaar. Ze zijn namelijk het gelukkigst, zijn sociaal en hebben betekenisvolle levens. Ha!

Als single zijn je vriendinnen en je familie je alles. Je hebt iedere avond wel wat te doen als je zou willen en bent altijd wel met iemand aan het kletsen, eten of wijndrinken. Je hebt een groot sociaal leven en je vindt het heerlijk.

Meisjes met een relatie hebben misschien ook wel genoeg te doen. Maar toch staat de wetenschap aan de kant van de single ladies. Uit onderzoek blijkt namelijk dat singles een rijker sociaal leven hebben en meer psychologische groei meemaken in hun leven.

Singles zijn gelukkiger en socialer

Voor de studie, uitgevoerd door onderzoekers van de University of California Santa Barbara, werd gekeken naar 20.000 onderzoeken over het huwelijk en over single zijn.

’Het stereotype is dat singles eenzaam en alleen zijn. Maar het blijkt juist dat singles meer connecties hebben dan mensen die getrouwd zijn. Ook denken mensen vaak dat singles egoistisch zijn en alleen maar plezier willen maken, maar ook dat is niet waar. Singles doen juist meer voor een ander,’ zegt onderzoekster Bella DePaulo.

Jij wist natuurlijk allang dat je gezegend bent in het leven. En nu is het ook nog eens bewezen. Single ladies put your hands up.

Wil je weten waarom je single bent? Doe dan onze quiz: Quiz: Dit is waarom jij nog single bentsingle-1-770x462

huffington post

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: single meisjes zijn de leukste, de gelukkigste én de sociaalste
Sluiten