Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 20 dec 2016

Onderzoek: de 7 beste momenten om de liefde te bedrijven

Soms ben je meer in de mood dan de andere keer en vaak kan je het niet eens plaatsen waarom je opeens wél of geen zin hebt. Gelukkig wordt er genoeg onderzoek gedaan naar hetgeen wat ons allemaal bezighoudt: seks. En volgens onderzoek zijn dit de beste zeven momenten voor een bumpy ride .

1. Voor een grote prestatie

Uit onderzoek is gebleken dat een potje seks helpt tegen de zenuwen, je bloeddruk wordt lager én je stresslevel daalt. Een andere studie heeft aangetoond dat mensen die seks hadden voordat ze publiekelijk moesten spreken minder gestrest waren. ´Seks voor de wedstrijd´ is helemaal op zijn plek.

2. In de ochtend

Ochtendseks zou onderdeel moeten worden van je dagelijkse routine. Het blijkt namelijk dat een man in de ochtend meer testosteron aanmaakt. En jullie beiden hebben een hoger energielevel. Maar het allermooiste is dat jullie door ochtendseks gedurende dag hechter zijn. Zelfs als jullie die dag gescheiden doorbrengen.

3. Zodra je verkouden begint te worden

Tja, je blijft misschien het liefst uit de buurt van je lover als hij een snotneus heeft. Maar als je wilt dat je lover sneller beter wordt, doe je er goed aan om het bed in te duiken. Het geeft namelijk je immuunsysteem een boost waardoor je die verkoudheid zo de baas bent.

4. Op dag 14 van je cyclus

Want op de veertiende dag van je cyclus is je clitoris 20 procent groter en zwelt ´ie eerder op. Oftewel, op deze dag bereik je eerder een orgasme dan op de andere dagen in je cyclus. Tegelijkertijd komt dit ook doordat je rond deze dag dicht bij je ovulatie zit.

5. Na het sporten

En dit komt doordat na het sporten je doorbloeding beter is. Er is zelfs uit een studie gebleken dat de bloedstroom naar je vagina maar liefst 169 procent hoger is. Daarnaast maakt zowel het vrouwelijke als mannelijke lichaam testosteron aan tijdens sporten wat ook zorgt voor een sexy mood.

6. Na een slechte dag

Slechte dag op kantoor gehad? Dan is een beetje affectie genoeg om die dag te vergeten. En je hoeft er niet per se all the way voor te gaan. Zelfs handen vasthouden of een andere vorm van lichamelijk contact zorgt al voor een lager stresslevel. En, af en toe die frustratie eruit seksen is heus fijn.

7. Na een ´enge´ ervaring

Ritje in de achtbaan gehad? Dan is het tijd voor een ritje op je lover. Het blijkt dat, logischerwijs, de adrenaline harder door je aderen gaat stromen na een ´enge´ ervaring. En die adrenaline zorgt ervoor dat je makkelijker seksueel opgewonden raakt. Misschien een scary movie night plannen met je lover?

Ha, trek nog maar een flesje open:
Dit is de reden waarom vrouwen die wijn drinken betere seks hebben

Reageer op artikel:
Onderzoek: de 7 beste momenten om de liefde te bedrijven
Sluiten