Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love 12 november 2019

Uit onderzoek blijkt dat lovers elkaar dít het liefst cadeau doen tijdens kerst (+ tips!)

Kerstmis staat voor de deur. Nou ja, eerst de Sint nog maar laten we even overgaan tot zijn grote vriend de kerstman. Lexa deed onderzoek naar wat lover elkaar het liefst als állereerste cadeau geven voor kerst en het is minder steamy dat we dachten: 51% kiest voor een betaalbaar etentje.

Ach we begrijpen het wel. Een etentje is nou eenmaal héél gezellig en direct een leuke herinnering. Maar zoals Hollanders zijn, willen we niet te diep in de buidel tasten. Het moet gezellig én betaalbaar zijn.

Een gezellig én betaalbaar etentje cadeau voor Kerstmis

Prille liefde mag niet te veel kosten blijkt uit het onderzoek van Lexa. Meer dan 50 euro mag een kerstcadeautje niet kosten. Ruim een derde koopt een cadeau met een waarde tot 50 euro. Een kwart zit daar iets onder: 15 tot 30 euro. Een cadeau van 100 euro of meer blijkt zeldzaam, slecht 4% van singles wil dit uitgeven aan een presentje.

De leukste betaalbare restaurants in de randstad voor kerst

Een etentje voor twee voor maar 50 euro wordt al snel krap zou je denken. Maar wij zochten de állerleukste betaalbare restaurants in de randstad op voor jou en je lover.

Amsterdam

Amsterdam stikt van de leuke restaurantjes. Genoeg keuze dus, ook rondom Kerstmis. Wij zochten een aantal op als inspiratie.

Five Brothers Fat: een gezellig restaurantje waar je kunt genieten van Spaanse tapas. De gerechtjes zijn allemaal tussen de €4 en €12.

Par Hasard: op zoek naar de allerlekkerste chique frieten? Die vind je bij Par Hasard. Ook de huisgemaakte kipfrikadel en Maastrichts zuurvlees is een aanrader. Inclusief een paar glazen wijn blijf je onder de €50.

De Japanner: dol op Japans eten maar nog niet de plek gevonden waar je niet failliet gaat? De Japanner heeft onwijs leuke gerechtjes om te delen. Als je kunt kiezen ga dan aan de bar zitten. Gerechtjes zijn tussen de €5 en €8.

Haarlem

Haarlem wordt ook wel gezien als klein Amsterdam. Net zo gezellig maar dan even iets minder druk. Woon je hier in de buurt? Dan zit je rondom Kerstmis goed.

Roast: bij deze checken bar aan de Turfmarkt eet je heerlijke kip van ‘t spit met alles wat daarbij hoort: goede saus, lekkere frieten en bijgerechten zoals frisse salades. Ultiem comfort food.

Pand 13: Pand 13 staat in het teken van Bourgondisch genieten. Het zit hier altijd lekker vol en dat is niet voor niks. Op de kaart staan veel gerechtjes die je met elkaar kan delen.

Pizzabar Nolita: hier vind je heerlijke pizza’s die rechtstreeks uit de steenoven komen. De echte Italiaanse pizza’s zijn lekker dun en vooral heerlijk belegd.

Rotterdam

Supermercado: Bij Supermercado kan je niet alleen lekker cocktails drinken, maar ook lekker en betaalbaar uiteten. Gerechtjes zijn tussen de €5 (klein) of €10 (groot).

The Commons Restaurant: Van snack cravings, burgers en pizza, tot verse sappen en superfood salads. En dat allemaal voor fijne prijsjes meiden. Tip: tussen 16:00 en 19:00 is het happy hour en kun je heerlijke cocktails bestellen voor slechts €5.

Deli Tasty: hier voor €10-15 per persoon kan je lekker Vietnamees eten bij Deli Tasty. Zo heb je al een heerlijke noodle soup met dumplings voor €6.90. Als je van leuke interieurs houdt zit je hier ook heelmaal goed. Het is net alsof je echt in Thailand bent.

Den Haag

De stad die alles heeft: klasse, vlakbij het strand, mooie straten en heerlijke restaurants. Alle drie zijn perfect als cadeau voor kerst.

Walong: In het centrum zit in één van de leukste straten van Den Haag zit Walong. Een gezellige Chinees waar je voor een piekfijne prijs een Chinese hap kan eten. Wedden dat dit jeugdsentiment is voor jullie beide?

Grapes & Olives: Deze naam is alleen al té leuk toch? Het menu is hier eigenlijk nooit hetzelfde bij deze Mediterrane wijnbar. Wat wel hetzelfde blijft is dat het hier altijd betaalbaar is. Daar houden wij van.

Frites Atelier: Zin in een frietje maar dan op chique? Bij Frites Atelier Amsterdam eet je friet van niemand minder dan Sergio Herman. Friet eten wordt nooit meer hetzelfde.

Utrecht

De ultieme studentenstad waar veel meiden studeren. Maar ook perfect om een avond door te brengen met je lover.

Spaghetteria: Wie houdt nou niet van pasta en heerlijke scroppino’s? Bij Spaghetteria willen ze de Italiaanse eetgewoontes naar Nederland halen en dat proef je. De pasta’s zijn allemaal tussen de €10 en €15.

Oproer: Oproer is een veganistisch restaurant waar het duurste gerecht maar € 12,50 is. Dit is ook dé ultieme plek voor de milieubewuste bierlovers. Met meer dan tien taps en dertig bieren op de tap kun je volop experimenteren.

Dogma: Bij Dogma eet je goed gevulde hotdogs waar je blij van wordt. Charmant eten zit er hier niet in maar dan zijn jullie die schaamte ook direct kwijt. Favoriet is de hotdog met varkensworst, truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Meer over kerst:

Lexa.nl

Reageer op artikel:
Uit onderzoek blijkt dat lovers elkaar dít het liefst cadeau doen tijdens kerst (+ tips!)
Sluiten