Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 okt 2017

Onderzoek: Hoe langer jij en je lover samen zijn, hoe meer jullie van hetzelfde eten houden

In het begin van een relatie kunnen jullie smaken heel wat verschillen. Meneer wil het liefst een burger of biefstuk eten, maar jij had net zo’n zin om zalm te eten of sushi te bestellen. Het kan een ware struggle zijn ls jullie samen koken of uit eten gaan. Maar er is goed nieuws, want na een tijdje zullen jullie dezelfde dingen lekker vinden.
Trekt je lover al een vies gezicht zodra jij het woord sushi in de mond neemt? Geen paniek, er is nog hoop dat je lief dit op een dag wél echt lekker gaat vinden. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je elkaars lievelingsmaaltje steeds meer gaat waarderen als je langer in een relatie zit.

Hoe langer jullie samen zijn, hoe meer jullie hetzelfde eten lekker vinden

Voor het onderzoek, gepubliceerd in Appetite, keken Duitse en Poolse wetenschappers naar de eetgewoonten van honderd koppels. De stelletjes waren tussen de drie maanden en 45 jaar (!) samen.

De koppels vertelden niet alleen over wat ze lekker vonden, ze moesten ook dingen ruiken en proeven. De partners deden dit afzonderlijk van elkaar.

De uitkomst? Hoe langer de stelletjes samen waren, hoe meer ze dezelfde dingen lekker vonden ruiken en proeven.

Hoe dat kan is nog niet duidelijk, maar verrekte handig is het wel. Komt er misschien toch een dag dat je je lover mee kunt nemen naar een sushi-restaurant of dat jullie samen kunnen kaasfonduen.

Lees ook: 6 x waarom samenwonen je relatie écht leuker maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: Hoe langer jij en je lover samen zijn, hoe meer jullie van hetzelfde eten houden
Sluiten