Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 26 juli 2017

Onderzoek: vrouwen die dramaseries kijken zijn een betere vriendin

Zeggen dat je die afspraak met je vriendin écht niet gaat redden, terwijl je in werkelijkheid in bed ligt met het nieuwe seizoen van je favoriete serie. Oeps, dat is echt not done. Toch doen we het allemaal wel eens. Laat dat schuldgevoel in het vervolg maar achterwege, want je wordt er juist een bétere vriendin van.

Onderzoek toont namelijk aan dat mensen die dramaseries kijken empathischer en emotioneel sterker zijn dan mensen die er niet naar kijken. Kijk aan, van binge watching word je eigenlijk gewoon een goed mens.

Emotioneel slimmer worden? Zet Grey’s Anatomy op

Amerikaanse wetenschappers verdeelden honderd mensen in twee groepen. De eerste groep lieten ze afleveringen kijken van de series Mad Men en The West Wing. De andere deelnemers kregen een documentaire over haaien te zien. Na afloop van de programma’s deden de kandidaten een psychologische test om hun emotionele intelligentie te meten. Het bleek dat de deelnemers die lekker een dramaserie keken, emoties veel beter herkenden.

De onderzoekers besloten de test nog eens te doen, maar dan anders. De helft van de deelnemers kreeg nu de series Lost en The Good Wife te zien. De andere deelnemers keken naar de documentaire Through the Wormhole. Ook kwam er een derde groep bij: mensen die geen tv keken, maar alleen de psychologische test deden. Opnieuw bleken de mensen die series keken het beste te scoren en de meeste emoties te herkennen.

Dit is echt fantastisch nieuws. Wat voorheen een guilty pleasure leek, blijkt gewoon een super nuttige tijdsbesteding. Door series te kijken, kun je beter herkennen hoe je vriendinnen zich voelen, wat je lover denkt en of je baas nog happy met je is. Wij weten wat jij dit weekend gaat doen.

Ben je bang dat je killer body verdwijnt als de hele tijd series kijkt?

Geen zorgen, wij hebben tips voor je. Klik op de foto en lees hoe je in shape blijft terwijl je aflevering na aflevering kijkt.

Reageer op artikel:
Onderzoek: vrouwen die dramaseries kijken zijn een betere vriendin
Sluiten