Onderzoek: We zijn meer bezig met afvallen dan met onze telefoons

Je kunt soms een beetje in mineur raken van alles wat je voorbij ziet komen op Instagram. Ja, fitgirls zijn een ware inspiratiebron voor een gezonde levensstijl en je zou ook wel zo’n strakke buik als zij willen hebben. Maar je vindt al die sportieve lijven soms ook wel vermoeiend om naar te kijken. Want als je dat ook zou willen, hoeveel zou je er dan wel niet voor moeten laten?

Dat is precies de vraag die Amerikaanse onderzoekers aan meer dan 1300 mensen stelden. Wat zouden de ondervraagden er voor over hebben om af te vallen?

Note: onder de ondervraagden waren niet alleen mensen die slanker wilden zijn, omdat ze dat mooier vonden. Er waren ook mensen met serieus overgewicht die gezonder wilden worden en daarom wilden afvallen.

Zou je je telefoon opgeven?

Dat je dingen moet opgeven voor je droomgewicht, is duidelijk. Tot diep in de nacht bier en wijn drinken om vervolgens een vette hap te halen is niet echt bevordelijk voor je figuur. En iedere dag taart en snoep ook niet. Of elke dag uit eten. En chips en chocolade eten terwijl je Netflixt (en niet in de sportschool bent).

Maar wat zou je bereid zijn op te geven om wat kilo’s kwijt te raken? Voor één op de elf ondervraagden bleek afvallen belangrijker dan een carrière.

Eén op de twaalf Amerikaanse ondervraagden zou best een jaar lang niet willen internetten, als dat een killerbody zou opleveren. En – best shocking vonden wij – één op de acht jonge mensen zou een jaar lang haar smartphone willen inleveren.

We zijn dus meer geobsedeerd met afvallen, dan met onze telefoons. En dat is toch best apart, aangezien veel mensen juist op internet hun afvalresultaten willen delen.

Uiteraard zijn zulke ruilmethoden onmogelijk. En ja, dat is misschien maar goed ook.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Deze 14 gedachtes kan elke wannabe fitgirl afvinken

Reageer op artikel:
Onderzoek: We zijn meer bezig met afvallen dan met onze telefoons
Sluiten