Onderzoek wijst uit: blut zijn doet écht pijn

Het einde van de maand kunnen mensen beschrijven als pijnlijk. Pijnlijk omdat je heel graag veel geld wilt uit geven, maar dit simpelweg niet hebt. Maar onderzoek wijst uit dat blut zijn niet alleen voor je gevoel pijnlijk is, maar fysiek écht pijn doet.

Je zorgen maken om je inkomen kan bij veel mensen zorgen voor stress. Onderzoek wijst dan ook uit dat er beduidend meer stress aanwezig is bij mensen die financieel onzeker zijn.

Science alert voerde een online onderzoek uit. Ze onderzochten waarom mensen meer pijn voelen bij een economische crisis. Hier kwam uit dat financiële onzekerheid en fysieke pijn direct aan elkaar verbonden zijn. Hoe meer onzekerheid er bestaat om financiën, hoe meer pijn iemand heeft.

En dit was niet het eerste onderzoek dat dit constateerde. In een ander onderzoek uitgevoerd in Virginia kregen de proefpersonen twee momenten voorgeschoteld. Het eerst moment was een moment waar ze financieel gezien álles voor elkaar hadden. Het andere moment was een gedachte waar dit juist helemaal niet aan de orde was. De tweede gedachte zorgde bij de deelnemers voor véél meer pijn.

Ellen Chou, hoofd van het onderzoek gaf aan dat financiële problemen het gevoel van onmacht geven. Deze signalen worden zonder dat je het weet doorgestuurd naar je lichaam. Oftewel, je voelt écht letterlijke pijn.

Maak je daarom geen zorgen,wanneer je aan het eind van de maand het gevoel hebt dat je overal pijn hebt. Het is hartstikke normaal en het komt op een gegeven moment weer helemaal goed. Als je salaris wordt gestort.

LEES OOK: Interessant: het verschil hoe vrouwen pijn verwerken en hoe mannen dit doen

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: blut zijn doet écht pijn
Sluiten