Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 7 nov 2014

Onderzoek wijst uit dat er gezond uitzien de sleutel is tot succes op de werkvloer

Uit onderzoek bewezen: gezond eten en je verzorgen heeft niet alleen invloed op je eigen lichaam maar ook op je carrière. Onderzoekers vonden dat in 70% van de gevallen een werknemer met een gezonde complexie aantrekkelijker werd gevonden dan een collega die intelligent oogt.

Laat die neppe bril die je er nerdy laat uitzien dus maar thuis liggen, en eet nog een appeltje extra, want een gezond uiterlijk gaat je eerder promotie opleveren.

Tijdens het onderzoek moesten deelnemers de volgende foto’s beoordelen:

Een intelligent ogende man maar met een ongezonde complexie, een inteligent ogende man met een gezonde complexie, een minder intelligent ogende man met een ongezonde complexie en een minder intelligent ogende man met een gezonde complexie.

De foto’s die een gezonde complexie laten zien werden hoger beoordeeld dan die met alleen een hoge intelligentie. Kortom, het heeft meer dan ooit zin om goed voor jezelf te zorgen, te laten zien dat je gezond bent en moeite te doen voor je uiterlijk. Het is niet voor niets dat grote leiders (bijvoorbeeld Maxima) veel tijd, geld en energie stoppen om zichzelf zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Als dit geen goed excuus is om jezelf binnenkort helemaal in de watten te leggen..

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat er gezond uitzien de sleutel is tot succes op de werkvloer
Sluiten