Renée
Renée | LinkedIn Life 2 mei 2019

Onderzoek wijst uit dat het hebben van een zus je een beter mens maakt dus geef haar snel een knuffel

Heb jij een zus? Dan mag je in je handjes knijpen. Niet alleen heb je dankzij haar een vriendin van het leven, volgens onderzoek ben je ook nog eens een beter mens omdat je een zus hebt.

In 2010 verschenen de onderzoeksresultaten in The Journal of Family Psychology. Destijds werden vierhonderd families met meerdere kinderen (leeftijd 10-14 jaar) onderzocht en wat bleek? Zussen hebben een goede invloed op de kinderen en stimuleren positieve mentale gezondheid.

Kinderen die een zus hebben zijn schijnbaar empathischer, communicatief sterker en beter in het oplossen van problemen. Zelfs mannen die met zussen zijn opgegroeid zouden beter zijn in communiceren. Kijk, zo zie je maar dat het super fijn is om een zus te hebben.

Lees ook: Omdat je zus de allerbeste is: 6 relatieadviezen die je van haar hebt geleerd

Waarom het hebben van een zus je een beter mens maakt

Nu kun je ongetwijfeld beamen dat je zus je leven echt beter maakt. Dit zijn de redenen waarom het hebben van een zus je een beter mens maakt:

1. Ze geeft je de beste adviezen

Een zus in je leven hebben is alleen al fijn omdat ze jou je gehele leven voorziet van de beste adviezen. Of het nu ging om het kiezen van een studie toen je klaar was met de middelbare school of de relatiecrisis waarin je belandde, zij was er om je goede tips te geven.

2. Ze leert je om beter te communiceren

Als iemand jou heeft geleerd om goed te communiceren, dan is het je zus wel. Keer op keer werd jij vals beschuldigd van iets tijdens een ruzie toen jullie kind waren. Dan leer je echt wel om voor jezelf op te komen en je kon alleen onder iets uitkomen als je een goed verhaal klaar had staan om alle vingers naar je zus te laten wijzen.

3. Ze helpt je om problemen op te lossen

Je bent en blijft haar zussie, dus ze is er voor je in goede en slechte tijden. Van jongs af aan hielp ze je al om problemen op te lossen. Een leugentje om bestwil om je in te dekken bij je ouders, onder je huiswerk uitkomen op school of helpen om een ruzie te fixen: ze was er voor je.

4. Ze leert je om door te zetten

Je zus leert jou veel dingen, maar wat je in het bijzonder bij blijft is dat je mede dankzij haar altijd weet door te zetten. Ze gelooft altijd in je, waardoor ze nooit genoegen neemt met een ‘nee’ van jou.

5. Ze staat altijd voor je klaar

Met een zus in je leven mag je je rijk rekenen, want je weet dat deze vrouw altijd voor je klaarstaat. Geen relatie kan hier tegenop. Niemand weet hoe bijzonder jullie band is behalve jullie twee.

Lees ook: Zusjesdingen: Dit maak je alleen mee als je met zussen bent opgegroeid

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit dat het hebben van een zus je een beter mens maakt dus geef haar snel een knuffel
Sluiten