Onderzoek wijst uit hoeveel tijd en geld we investeren in het mooier maken van onszelf

Er is weer een fijn onderzoek uitgevoerd waarmee we weer eens eventjes met onze neus op de feiten worden gedrukt. Stiekem spenderen we namelijk heel wat tijd aan het mooier maken van onszelf in ons totale leven. En ook heel wat geld.

Oké, laten we dat even nuanceren, we zijn vaak dolblij dat we onszelf mooier kunnen maken. In eerste instantie alleen make-up al om wallen, pukkeltjes en andere vlekjes weg te kunnen werken. Maar ook de tooling waarmee we onze haren kunnen temmen, en de producten die onze huid mooier maken.

Het is dan ook niet gek dat we redelijk veel tijd van onze levens spenderen aan het mooi maken van onszelf. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Vaseline blijkt namelijk dat we gemiddeld twee jaar (!) van onze levens bezig zijn met het perfectioneren ons uiterlijk en onze gezondheid. 722 dagen om precies te zijn. Pretty much.

Ze zeggen altijd, tijd kost geld. En om onszelf die 722 dagen lang mooi te kunnen maken, zijn er ook spullen nodig. Natuurlijk is er daarom ook onderzocht hoeveel we gemiddeld uitgeven in ons leven aan beauty en verzorgingsproducten; ruim 17.000 euro. Dat klinkt stiekem best veel..

Andere interessante feitjes die naar voren kwamen uit het onderzoek:

 • 1 op de 10 vrouwen is gemiddeld twee uur per dag bezig met haar uiterlijk
 • 40% spendeert daarintegen gemiddeld zo’n 40 minuten
 • In het weekend zijn we het langst bezig met ons uiterlijk
 • We zijn bezig met ons uiterlijk om ons zelfverzekerder te voelen (58%) en voor onze lover (44%) en 1 op de 19 vrouwen spendeert tijd aan haar uiterlijk om er goed uit te zien op selfies
 • 76% van de vrouwen zou minder tijd aan haar uiterlijk willen besteden als ze hetzelfde resultaat kon behouden
 • Gemiddeld veranderen we acht keer per jaar iets aan ons uiterlijk; of we verven ons haar, of we veranderen onze make-up routine, of wisselen onze garderobe
 • Reageer op artikel:
  Onderzoek wijst uit hoeveel tijd en geld we investeren in het mooier maken van onszelf
  Sluiten