Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 11 aug 2017

One of the guys? Dan herken je deze struggles als geen ander

Sinds je je kunt herinneren kan je eigenlijk net zo goed opschieten met jongens als met meisjes. Misschien nog wel beter. Je had als kind ook eerder een beste vriend dan een beste vriendin. En eigenlijk is daar niets in veranderd, want tegenwoordig ben je onderdeel van een guy squad en dat brengt deze struggles met zich mee:

Soms wordt er vergeten dat je een meisje bent

Eh, heel leuk hoor dat je onderdeel bent van een mannengroep, maar daardoor wordt nog wel eens vergeten dat je een meisje bent. De mannen zullen namelijk niet hun mond houden over smerige dingen of andere dingen die jij als one of the guys niet eens wilt horen. En als je het zegt wordt er in koor geroepen: ‘Ja hallo, jij wilde zo graag bij de mannen horen, dan krijgt je dit er ook bij.’ Juist…

Anderen denken dat je verliefd bent op één van hen

Alle scenario’s zijn al gemaakt door de meisjes die om jouw mannenvrienden heen lopen. Want het zou toch niet anders kunnen dat je op een van hen verliefd bent? Jij vindt het doodvermoeiend, want je hoeft echt niets van een van die jongens.

Veel meisjes ‘haten’ je

Voor het feit dat je beste vrienden bent met haar boyfriend, of over het feit dat jij wel bij de voetbalwedstrijden aanwezig mag zijn (álsof zij er echt bij zou willen zijn) en uiteraard denken ze allemaal dat je haar crush in het vizier hebt. En hierdoor moet jij je altijd maar verantwoorden. Maar daar ben je onderhand ook mee gestopt.

Je wordt beschuldigd van de ‘friend zone’

Andere mannen zijn soms een beetje op hun hoede voor jou. Want hoe kan het toch dat jij zoveel mannelijke vrienden hebt? Je wordt dan ook vaak verdacht van het ‘friend zonen’ van mannen. Het enige wat jij denkt is: ‘Ik heb je niet bewust mijn vriend gemaakt, je werd er één.’

Je begrijpt mannen soms te goed

Je kan letterlijk in een mannenhoofd kijken en daardoor begrijp of weet je soms dingen waar een normaal vrouwenbrein weinig aan heeft. En je vertelt je vriendinnen daarom ook dat het niet eens zin heeft om mannen te begrijpen want wij vrouwen blijven toch anders. Maar stiekem geniet je ook van alle informatie die je binnenkrijgt want dit helpt je wel in je liefdesleven met Mr. Charming.

Of weet zelfs meer schuine grappen

En dan zie je alleen maar verbaasde gezichten, want hoe is het mogelijk dat een meisje nóg betere grappen kent dan alle mannen in de ruimte samen? Tja… one of the guys, isn’t it?

Gelukkig brengt het ook heel veel voordelen met zich mee om one of the guys te zijn:
Mannendossier: boyish dingen die hij verschrikkelijk leuk aan je vindt

Reageer op artikel:
One of the guys? Dan herken je deze struggles als geen ander
Sluiten