Redactie
Redactie Gesponsord 26 jun 2020

Proef op de som: van Apple naar Android

Waar Apple zich voorheen op eenzame hoogte bevond, zijn er nu steeds meer merken die prima kunnen opboksen tegen de gigant. OnePlus is zo’n merk. De nieuwe OnePlus 8 is snel, smart en super slick. Wij testten ‘m.

Eens een Apple meisje, altijd een Apple meisje. Toch? Jep, dat dacht ik ook altijd. Tot mijn oh zo geliefde iPhone een duikvlucht van twee hoog besloot te nemen. Voorheen ‘kreeg’ ik altijd een nieuwe bij mijn abonnement, maar omdat dat op dit moment nog zo’n anderhalf jaar loopt, moet ik er nu een los kopen.

Die dingen zijn duur! En eigenlijk ben ik ook weleens toe aan iets anders. En dus ging ik op zoek naar alternatieven. Mijn oog valt op de OnePlus 8. Die geven ze ook niet gratis weg, maar de prijs is toch een stuk aantrekkelijker. Ik besluit de gok te wagen.

Dag 1: Eerste indruk

Onwennig haal ik de doos met mijn splinternieuwe OnePlus 8 uit het folie. Dan is het tijd om de strakke rode doos te openen. Ik ben verrast – en niet in negatieve zin. De telefoon zit netjes verpakt in een stuk plastic. Waar ik voorheen enorm enthousiast raakte als ik het plastic folie van het scherm kon trekken, heeft het ook wel wat om de telefoon soepeltjes uit het plastic omhulsel te rollen.

En daar is ie dan: de OnePlus 8 in Glacial Green. Groen zou ik ‘m persoonlijk alleen niet noemen. Aqua lijkt mij beter op z’n plek. De achterkant is afgewerkt met matglas en aan de bovenkant – in het midden – prijken 3 camera’s. Het ‘aan’-knopje heb ik al snel gevonden en vrijwel direct springt het scherm aan. Ik ben onder de indruk.

De telefoon reageert mega snel op mijn aanrakingen, is haarscherp en springt van het ene scherm naadloos over naar het andere – waardoor ie super smooth oogt. Maar het is al bijna bedtijd en dus besluit ik de volgende ochtend pas op ontdekkingstocht te gaan. Voordat ik mijn bed in duik, open ik snel de door OnePlus geïnstalleerde Netflix app en kijk ik netjes één aflevering van Working Moms – wat door het grote scherm perfect gaat.

Dag 2: Gegevens overzetten

Vandaag ga ik mijn gegevens overzetten. Als ik heel eerlijk ben, zie ik er als een blok tegenop. Ik heb horrorverhalen gehoord over het overzetten van Apple naar Android. Met lichte tegenzin zet ik eerst de volledige inhoud van mijn iPhone op mijn computer. Zo, gefixt.

Dan nu het echte werk. Een kleine speurtocht op Google brengt mij het programmaatje OnePlus Switch. En de belofte wordt al snel waargemaakt. Binnen niet al te lang staan al mijn gegevens – zonder moeilijk gehannes met een computer of andere externe apparaten – op mijn nieuwe toestel. Maakte ik mij hier nou zo druk om?

Dag 3: Even wennen

Tijd voor de eerste eerste (volledige) oplaadbeurt. De volle batterij ging twee dagen mee, bij mijn weten niet korter dan mijn iPhone. Fijn! Met de fast charger is mijn nieuwe telefoon in minder dan een uurtje weer op volle sterkte.

Waar ik de vorige dagen nog een beetje zat te stuntelen met de Android-bediening, begin ik het nu aardig onder de knie te krijgen. Nu mijn eigen bestanden op mijn telefoon staan, begint ie steeds meer ‘eigen’ te voelen. Dat komt ook doordat ik ‘m personaliseer met icoontjes en kleuren die ik leuk vind, waardoor het echt helemaal mijn telefoon is geworden.

Dag 4: Hoesje erom

Het is bloedheet buiten. Toch besluit ik naar de plaatselijke supermarkt te gaan – het avondeten verschijnt nu eenmaal niet plots op tafel. Als ik sta uit te puffen naast de zuivelafdeling, pak ik mijn boodschappenlijstje erbij. Met dat ik dat doe, glijdt mijn OnePlus 8 bijna uit mijn handen. Not today, Satan!

Zodra ik thuis ben, bescherm ik mijn nieuwe telefoon met het gratis meegeleverde doorzichtige siliconen hoesje. Tegelijkertijd besluit ik dat het voor de zomer allemaal wel wat vrolijker kan. Toen ik – in een ver verleden – de trotse eigenaar was van een Nokia 3310, had ik een heuse hoesjesverslaving. Ik kocht ze in allerlei verschillende kleuren en met de meest opvallende motiefjes. Mooi moment om die verslaving nieuw leven in te blazen.

Ik start de zoektocht naar een hoesje voor mijn OnePlus 8. Mijn oog valt al snel op de speciaal voor OnePlus ontworpen hoesjes van de wereldberoemde straatartiest André Saraiva. De cases zijn vrolijk, stijlvol en bovenal: ze beschermen mijn nieuwste aankoop. Bestel!

Dag 5: Ik ben om!

Een lekker groot en helder display, snelle bediening, goede camera’s en een slick uiterlijk. Ik was van tevoren wat sceptisch, maar ben heel blij dat ik een week geleden voor de OnePlus 8 heb gekozen. De telefoon doet absoluut niet onder voor mijn oude iPhone.

Sterker nog: op sommige punten vind ik ‘m juist veel fijner. Zo ben ik fan van de op het scherm geïntegreerde vingerafdrukscanner (die face ID werkt toch nooit helemaal foutloos) en ben ik geen fortuin kwijt mocht mijn oplader sneuvelen of mijn headphones weer eens tussen de spaken van mijn fiets belanden. Ik ben om!

In samenwerking met OnePlus

Reageer op artikel:
Proef op de som: van Apple naar Android
Sluiten