Omani McDaniels
Omani McDaniels Gezondheid 14 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Ongelooflijk! Dít is waarom je nou eigenlijk sproeten hebt

Sproetjes hebben een lief imago. Meisjes met sproetjes ook. Sproeten zijn één van de zeven schoonheden, hoewel de meeste vrouwen die ze hebben, ze niet mooi vinden. Maar sproeten hebben een heel andere functie, dan alleen je gezicht opleuken. Sproeten zijn namelijk werkzaam als een natuurlijke zonnebrand. Sproeten werken als een natuurlijke zonnebrand, door je huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen. SciShow op Youtube legt uit dat sproeten gemaakt worden door cellen, genaamd: melanocyten. Deze cellen vormen kleine plekjes huid met een verhoogde hoeveelheid melanine. Melanine is een proteïne, die de kleur van je huid, ogen, en haar aanmaakt. Als plekjes van je plek een verhoogde hoeveelheid hebben, dan worden deze donkerder.

Ingebouwde SPF

Sproeten zijn er om je huid te beschermen tegen de zon. Dit is ook de reden dat ze in de zomer zichtbaarder zijn dan in de winter. Als je te lang in de zon zit, dan krijg je zeer zichtbare sproeten.

Wees trots op je sproeten. Het is je lichaam’s natuurlijke manier van jou beschermen tegen de zon. Daarnaast zijn ze ook mooi om te zien. Vergeet alleen niet om zonnebrand te blijven gebruiken. Je sproeten kunnen veel, maar niet alles.

LEES OOK: 11 belachelijk mooie portetten van vrouwen met sproetjes

Youtube

Reageer op artikel:
Ongelooflijk! Dít is waarom je nou eigenlijk sproeten hebt
Sluiten