Ongelooflijk: dit model verloor bijna 95 kilo na één snoeiharde opmerking

Rosie Mercado, een plus-size model van 35 jaar, vloog in juni 2011 van Las Vegas naar New York. En die vlucht veranderde haar hele leven.

Rosie is een prachtige vrouw en al jaren werkzaam als plus-size model. In juni 2011 woog Rosie 186 kilo met een heupomvang van 165 centimeter. Een heupomvang die veel mensen deed verbazen.

Op de vlucht van Las Vegas naar New York kwam er een steward op haar af en zei: “Ma’am, you are not going to fit into one seat. You need to purchase another fare.” En dat was een dieptepunt maar ook tegelijk hét keerpunt in Rosie’s leven.


Al eerder had ze problemen ondervonden met haar gewicht. Zo heeft ze een keer de nanny met haar kinderen naar Disneyland gestuurd zonder dat ze daar zelf bij kon zijn, omdat ze niet in de achtbanen mocht vanwege haar gewicht en omvang.

Dat Rosie 186 kilo woog is niet gek gezien haar lifestyle. Ze verkoos fastfood (burgers en het grootste portie frietjes) boven gezond eten. Groenten kwamen niet in haar eetschema voor. Waarom? Om zichzelf van stress te verlossen. Ook al was het juist haar gewicht dat voor stress zorgde.

Na het incident in het vliegtuig besloot Rosie om haar leven drastisch te veranderen. Fastfood werd vervangen door magere eiwitten, fruit en groenten. Ze ging aan de slag met een personal trainer die haar zes keer per week een uur hielp met haar workout. En niet zonder resultaat. Rosie weegt op dit moment 91 kilo, 95 kilo minder dan in juni 2011. Ze is van maat 66 (!) naar maat 48 gegaan. Haar doel is om af te vallen tot 82 kilo.


​”When I was larger, I just wasn’t leading the lifestyle I wanted. I now truly love myself and appreciate every single moment that I live and breathe.”

Sinds Rosie is afgevallen gaat haar modellencarrière beter dan ooit tevoren. Ze heeft in april 2014 al een contract getekend met True Model Management en heeft sindsdien fantastische opdrachten gedaan. Maar daar deed ze het niet voor. Ze deed het vooral voor haar kinderen. En die heeft ze dan dit jaar ook zelf meegenomen naar Disneyland. Prachtig hè?!


​”It has not been the easiest journey, and I’ve had my ups and down,” she said. “But, when I compare my quality of life now to how it used to be, I know it was worth it.”

Meer transformaties zien?

Mayra Rosales viel maar liefst 380 (!) kilo af. Haar verhaal lees je hier.

Reageer op artikel:
Ongelooflijk: dit model verloor bijna 95 kilo na één snoeiharde opmerking
Sluiten