Ongelooflijk lief! Deze daklozen krijgen hulp via sms’jes en het is hartverwarmend

Het einde van het jaar is in zicht. We zijn allemaal bezig met de feestdagen. Familie, warmte, een versierd huis, lampjes, lekker eten, cadeautjes, het kan niet op. Maar terwijl jij je mooiste kerstjurkjes staat te passen in je fijne huis, zijn er op dit moment een hoop mensen op straat die dakloos zijn. Zij hebben geen kerstjurkje maar een verrafelde jas. Ze hebben geen mooie hakken, maar lopen op compleet afgelopen schoenen. Niemand die aan ze denkt, tot nu.

Kun jij het je voorstellen? Dat je op dit moment op straat zou leven? Dat je rondloopt in de kou en geen plek hebt om naar toe te gaan? Dat iedereen je aankijkt alsof je er niet toe doet? Dat er niemand is die je een knuffel geeft of waar je tegenaan kan kruipen? En als het verdriet toeslaat en de tranen over je wangen lopen, er niemand is die ze voor je opdroogt?

Stijging aantal daklozen

Het is helaas de realiteit voor steeds meer mensen. Sinds 2009 is het aantal daklozen met maar liefst 13.000 mensen toegenomen. Dat is een stijging van 74 procent. Deze groep ‘nieuwe daklozen’ is erg kwetsbaar. Deze mensen zijn namelijk doodsbang op straat en moeten keihard werken om weer een woonruimte en baan te krijgen.

Om deze mensen in contact te brengen met hulporganisaties, heeft de Vodafone Foundation de handen ineen geslagen met het Leger des Heils. Dit doen ze door middel van Street Messenger. Street Messenger is een sms service waarbij daklozen per dag twee sms’jes ontvangen om ze te helpen in de wereld op straat. Denk aan een tip voor een slaapplek of zelfs nieuwe kleding. Een telefoon blijkt namelijk vaak het enige ding te zijn dat de ‘nieuwe daklozen’ nog hebben.

De mogelijkheid om als dakloze nieuwe kleding te krijgen is erg belangrijk. Als je namelijk op straat leeft, in je doorwinterde jas, je versleten schoenen, zonder douche, hoe kom je dan aan een baan? Via Street Messenger werden daklozen uitgenodigd om een nieuwe outfit uit te zoeken. Een lief gebaar met grote positieve gevolgen. Want door die nieuwe outfit krijgen daklozen een nieuwe kans in de maatschappij.

Door deze video word je er weer van bewust hoé belangrijk het is om elkaar te helpen. Maar ook hoeveel het voor mensen betekent als je naar ze omkijkt. Want het kan jou ook overkomen.

Wil jij zelf daklozen een hart onder de riem steken?

Dat kan! Als je een berichtje stuurt naar 06-25 12 2016 wordt jouw berichtje verspreid onder daklozen. Stuur ze een kerstwens, of een gelukswens voor 2017. Want voor iemand die niks heeft, is een sms’je heel veel waard.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Ongelooflijk lief! Deze daklozen krijgen hulp via sms’jes en het is hartverwarmend
Sluiten