Ongelooflijk maar waar.. champagne is goed voor je geheugen

Stop met waar je mee bezig bent. Klap je laptop dicht en zet je Snapchat uit, want dit nieuws wil je niet missen. Jullie gebeden zijn verhoord, champagne is goed voor meer dan alleen drinkgenot. Champagne is namelijk goed voor je geheugen. En dat niet alleen, het kan zelfs helpen tegen dementie en de ziekte van Alzheimer. Pak er vooral een glaasje bij.

Oké, komt ‘ie: Uit een onderzoek is gebleken dat het drinken van één tot drie glazen champagne per week geheugenverlies kan tegengaan. Ook zou het kunnen helpen met degeneratieve hersenaandoeningen zoals dementie.

More champagne please

Hoe het komt dat champagne zo goed voor je brein is? Door samenstellingen in het drankje kan je ruimtelijke geheugen verbeteren. Dat gedeelte van je geheugen is verantwoordelijk voor de informatieopname.

Bepaalde proteïnen in je lichaam helpen om informatie daadwerkelijk te kunnen onthouden. De samenstellingen binnen champagne hebben invloed op de proteïnen die gelinkt zijn aan het onthouden van informatie. Veel proteïnen zwakken af naarmate je ouder wordt, waardoor je minder goed kunt onthouden. Champagne vermindert echter de afzwakking van de proteïnen, wat een positieve invloed heeft op het geheugen. Score.

Geheugentraining

Dit onderzoek is tot nu toe niet op mensen getest. Daarom staat nog niets vast. Maar we kunnen natuurlijk altijd hopen op een positieve uitkomst. Het idee dat champagne ervoor kan zorgen dat je als bejaard vrouwtje precies weet waar je kunstgebit ligt, is natuurlijk te goed om niet uit te proberen. Nog een glaasje dan maar?


LEES OOK: Oh yeah! Dit is waarom slapen je slimmer én gelukkiger maakt

Reageer op artikel:
Ongelooflijk maar waar.. champagne is goed voor je geheugen
Sluiten