Ongelooflijk mooi: vrouw onthult na 2 jaar haar gezicht na ernstige verbranding

Dana Vulin was 28 jaar toen er een jaloerse vrouw haar kamer binnenliep en Dana's gezicht en een deel van haar lichaam verwoestte met spiritus. Dana stond letterlijk in brand. Sindsdien loopt Dana met een masker rond. Twee jaar later durft ze eindelijk het masker eraf te halen en toont haar nieuwe uiterlijk op de catwalk. Met een diepe buiging vertellen we hier haar verhaal:

Operaties en reconstructies

Na de aanval op Dana belandde ze in een coma. Vanaf het moment dat ze ontwaakte heeft ze in dertig maanden ruim dertig operaties en reconstructies ondergaan. Een vreselijke periode waarin Dana nooit haar gezicht aan iemand durfde te laten zien. Ze droeg al die tijd een beschermend masker. Maar nu was het eindelijk tijd om die voor altijd af te doen. Wel op een stijlvolle manier: op de catwalk van het West Australian Ballet Centre.

Dana quote

Zoals Dana zelf zegt: ‘Als ik de tijd terug kon draaien, deze brandwonden en alle littekens nooit gehad zou hebben, dan zou ik het doen. Maar als iemand me vraagt hoe ik me over mijn lichaam voel? Ontzettende trots. Ik heb zo ontzettend hard gewerkt aan mijn nieuwe gezicht want als ik dan moet herstellen, dan wel zo mooi en prachtig mogelijk. As a s**t hot rig‘. Na het afzetten van het masker hoopt Dana dat mensen haar zien als een krachtige, zelfverzekerde, dappere, vastberaden powervrouw met veel zelfrespect.

En dat is ze. Als je op deze manier kunt herstellen van zo’n verschrikkelijke aanval en terug kunt komen met een prachtig gezicht en lichaam terwijl die twee jaar geleden alleen uit derdegraads brandwonden bestond, dan kun je daar alleen maar een diepe buiging voor maken. Dana’s leven kan weer doorgaan en dat is haar meer dan ooit gegund.

De vrouw die haar gezicht ruïneerde uit jaloezie, Dimitrovska, heeft zeventien jaar gevangenisstraf gekregen. Ze deed het omdat ze jaloers was na een ontmoeting tussen Dana en Dimitrovska’s man.

De foto’s van Dana Vulin (deze foto’s kunnen als schokkend worden ervaren)

Dana voor de aanval

Brandwonden

Twee jaar met masker

Prachtige powervrouw Dana nu

Reageer op artikel:
Ongelooflijk mooi: vrouw onthult na 2 jaar haar gezicht na ernstige verbranding
Sluiten