Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 20 jan 2019

Ehh.. Volgens onderzoek is dít het ongemakkelijkste standje

Tijd voor een experimentje tussen de lakens? Altijd maar missionaris of doggystyle. Soms wil je spanning en sensatie. En nieuwe dingen proberen met je lover blijft leuk. Maar het kan ook te ver gaan. Tijdens dit onderzoek is het ongemakkelijkste standje ontdekt. En het is aan jou of je 'm wil proberen of niet.

Wat is eigenlijk het meest ongemakkelijke standje?

Als het ongemakkelijk wordt in bed, haak je toch al snel af. Niet elk standje is even comfortabel en prettig. Zo besloot online apotheek Superdrug het te onderzoeken. Zij vroegen duizend Europeanen en Amerikanen naar hun seksuele angsten en ongemakken. De resultaten? Bijzonder.

Wat niet zo bijzonder is, is het antwoord op de vraag: ‘Bij welk standje voel je je het gemakkelijkst?’ Mannen en vrouwen voelen zich namelijk het meest op hun gemak bij de missionaris. Bijna 90 procent van de respondenten omschrijft zijn of haar relatie als ‘een beetje tot gemiddeld seksueel avontuurlijk’. 9 procent van de ondervraagden vindt zichzelf niet avontuurlijk in bed.

Ai, dit standje is niet zo prettig

Natuurlijk is het allerleukste om te weten toch wel welk standje mensen juist helemaal níet chill vinden. En met stip op nummer één bij mannen en vrouwen staat de staande variant van de soixante-neuf. Je weet wel, dat standje 69. Maar dan staand. Hmm..

Niet geheel verrassend staat anale seks op de tweede plaats. De top vijf wordt vervolgens aangevuld met ‘knielende kruiwagen’, masturbatie en de ‘gewone’ soixante-neuf.

Nog meer spannende resultaten

Verder is tijdens dit onderzoek gebleken dat seks in het openbaar niet zo populair is. Gevolgd door BDSM en anale seks. Verrassend is misschien dat 21,7 procent van de Europese mannen liever geen seksspeeltjes gebruikt in bed, tegenover 20,7 procent van de vrouwen.

Om te zorgen dat angsten overwonnen worden is het vooral belangrijk om met elkaar te communiceren en.. misschien wel het gewoon te proberen. Tijd voor het ongemakkelijke standje, de staande 69?

Online Doctor

Reageer op artikel:
Ehh.. Volgens onderzoek is dít het ongemakkelijkste standje
Sluiten