Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 21 mei 2018

Binnenkort een tentamen? Ontbijten met donuts is goed voor je geheugen

De dag starten met een voedzaam ontbijtje. Hoevaak heb je dat advies wel niet gehoord? Maar als je binnenkort een tentamen hebt of een ander belangrijk iets, dan kun je dat advies lekker in de wind slaan. Het blijkt namelijk dat je het beste kunt ontbijten met een donut.

Vergeet je bakje met kwark, je havermout met blauwe bessen of je bananenpannenkoekjes. Die dingen zijn allemaal reuze gezond en lekker. Maar waar je pas echt blij van gaat worden is een donut. En ontbijten met donuts is ook nog eens goed voor je geheugen.

Ontbijten met donuts is goed voor je geheugen

Als je niet bepaald een ochtendmens bent en voor de lunch wel wat extra concentratie kunt gebruiken, dan is een donut eten als ontbijt helemaal geen slecht idee als je ’s ochtends een tentamen hebt. Of een andere belangrijke gebeurtenis.

Juist door de suiker kick die je krijgt van de mierzoete donut, krijg je ’s ochtends energie. Daarna daalt je concentratie waarschijnlijk drastisch, maar goed, dan heb je dat belangrijke tentamen

Tja, die ontbijtjes met fruit en vezels zijn waarschijnlijk wel gezonder. Maar als je echt even moet presteren in de ochtend, dan is een ontbijtje met donuts helemaal geen gek idee.

Reageer op artikel:
Binnenkort een tentamen? Ontbijten met donuts is goed voor je geheugen
Sluiten