Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 4 augustus 2018

Ontroerend: Deze man schreef een brief aan het meisje dat hij aan het lijntje heeft gehouden

Af en toe vinden we brieven op internet die we gewoon móeten delen. En deze brief van een man die een meisje heel lang aan het lijntje heeft gehouden is zo'n brief. Hij is fout geweest. Hij was niet goed voor haar. En toch is deze brief vreselijk ontroerend.

Dit is de brief van de man aan het meisje dat hij aan het lijntje heeft gehouden:

Ik heb je aan het lijntje gehouden, terwijl jij het meisje bent waar ik echt voor had moeten gaan. Maar ik ben een kerel. En ik heb het verkloot.

Ik koos ervoor om op vrouwen te jagen, om achter vrouwen aan te gaan die me gek maakten in mijn hoofd. In plaats van te kiezen voor de liefde, voor rust en kalmte in mijn leven, koos ik ervoor om risico’s te nemen. Maar ja, dat doe je als twintiger toch?

Ik was degene die je de wereld had moeten geven

Maar jij bent verder gegaan met je leven. Ik ben geen man die vaak spijt heeft, maar jij zorgt ervoor dat ik spijt heb.

Jij had mijn hart al die tijd.

En nu heb je iemand anders gevonden. Je verdient dat, je verdient het helemaal. Je verdient iemand die je goed behandelt. Je verdient de wereld en niets minder.

Maar het ding is, ik was degene die je de wereld had moeten geven. Ik geef toe dat ik er toen niet emotioneel, mentaal of zelfs financieel klaar voor was om iemands lover te zijn. Ik had tijd nodig. Ik werk aan mezelf nu.

Ik snoozede door het leven en ik heb verloren. Het is wat het is. Maar, kut hé

Maar wie ben ik om je te laten wachten? Je bent me echt niets verschuldigd. Als jij geluk hebt gevonden, wie ben ik dan om je daarvan te weerhouden?

Maar, wie is deze gast? Ik bedoel: wie denkt hij wel dat hij is?

Als ik nu niet enthousiast klink, tja, sorry, maar ik ben niet enthousiast. Ik heb het recht om niet enthousiast te zijn. Maar ook weer niet. Ik heb je aan het lijntje gehouden, ik snoozede door het leven en ik heb verloren. Het is wat het is. Maar, kut.

Ik dacht de hele tijd: op een dag ga ik serieus worden. Maar ik was gewoon nog niet klaar.

Stiekem hoop ik dat hij het verpest

Wie ben ik om je weer terug te winnen? Je hebt jarenlang gekeken hoe vrouwen in en uit mijn leven wandelden en jij wachtte geduldig af. Totdat je het zat was.

Je lijkt gelukkig nu. Ik hoop dat je gelukkig bent, want ik ben het niet. Ik bedoel dat ik me niet gelukkig voel met de situatie. Ik voel me verschrikkelijk.

Stiekem hoop ik dat hij het verpest. Dat het niet werkt. Ben ik egoïstisch? Ja. Maar ik ben vol met spijt.

Als je ooit terugkomt, zal ik er zijn.

Toch is het slim om dit ook te lezen: Dit is waarom hij je niet laat gaan, terwijl hij je eigenlijk niet meer wil

Reageer op artikel:
Ontroerend: Deze man schreef een brief aan het meisje dat hij aan het lijntje heeft gehouden
Sluiten