Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 september 2017

Single ladies: Dit is waarom je onzekerheden nooit je liefdesleven in de weg mogen staan

Iedereen is wel ergens onzeker over. Is het niet over een bepaald deel van je lichaam, dan is het misschien wel over een bepaalde karaktereigenschap. In sommige gevallen kunnen die onzekerheden zelfs doorslaan in je liefdesleven. En dat is helemaal nergens voor nodig.

Heb je ook wel eens dat je op het verjaardagsfeestje van een familielid bent en dat het onderwerp van het gesprek vrij snel over relaties gaat? Eén van de eerste vragen die aan je wordt gesteld is hoe het bij jou zit op liefdesgebied. ‘Al iemand aan de haak geslagen?’ wordt door alle gesprekken op je afgevuurd. ‘Nog steeds niet? Hoe kan dat toch?’

Iedere keer weer wordt hetzelfde gevraagd, en bijna iedere keer weer beantwoordt je de vraag met hetzelfde antwoord: ‘Geen idee!’ Herkenbaar? Misschien ben je je er niet zo van bewust, maar het échte antwoord op die vraag kan zomaar eens te maken hebben met bepaalde onzekerheden die je met je meedraagt.

Onzekerheden slaan door in liefdesleven

Het gekke is dat als iemand je die vraag stelt, je je af blijft vragen waarom je inderdaad geen relatie hebt. Waarschijnlijk denk je alleen maar aan de dingen die niet leuk aan je zijn en waar je jezelf nog in kunt verbeteren. De keren die je afgewezen bent of de keren wanneer je je niet genoeg voelde, blijven maar in je hoofd hangen.

Het kan je zelfs zo erg bezig houden dat je over al-les gaat nadenken. ‘Heb ik een aparte lach? Of is het misschien de manier waarop ik ergens op reageer? Zou het anders liggen aan de manier waarop ik kijk?’

We kunnen het gaan ontkennen, maar iedereen zal het vast wel eens meegemaakt hebben. Maar wat als we je nu zeggen dat de mensen die je vragen hoe het met je relatiestatus zit, het heel anders bedoelen dan dat jij denkt?

Anders naar jezelf kijken

Oke, ze kennen misschien niet precies de struggles waar jij mee zit, maar zij zien iets in jou wat jij niet bij jezelf ziet. Iets wat jij niet ziet omdat je steeds maar aan die kleine onzekerheden denkt. Maar anderen zien dat niet en als ze het van je weten, zien ze het absoluut niet als iets negatiefs.

Juist datgene waar je misschien wat onzeker over bent, is wat je anders maakt dan alle anderen. En dat is juist waarom iemand op je valt. Ook voor jou is er iemand die het allerbeste in jou ziet. Vergeet alleen niet om dat zelf ook in te zien.

Nog niet helemaal gerustgesteld? Dan wil je dit vast en zeker ook lezen: Mannendossier: dingen waar vrouwen onzeker over zijn maar mannen prachtig vinden

Reageer op artikel:
Single ladies: Dit is waarom je onzekerheden nooit je liefdesleven in de weg mogen staan
Sluiten