Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty & Style 16 februari 2015

Gespot tijdens de NYFW: is oogschaduw gloss hét nieuwe ding?

Je leest het goed, oogschaduw gloss. Backstage bij Altuzarra werden de looks afgetopt met een paarse gloss. Hoewel je er misschien niet in eerste instantie bij zou staan springen, zorgde het voor de meest prachtige driedimensionale looks op de catwalk. Hoe je het nu in je eigen beautyroutine moet gaan verwerken? Wij leggen het je met alle plezier uit.

Hoe Tom Pecheux van M.A.C Cosmetics het aanbracht was als volgt:

De look

Tom Pecheux, make-up artist van M.A.C creëerde de zachte en naturel look. Hij deed dit door eerst een grijze crème oogschaduw aan te brengen vanaf de binnenste ooghoeken tot aan het midden van het bewegend ooglid. Voor de andere helft gebruikte hij een bruine tint. In het midden bracht hij de lichtpaarse gloss aan, wat ervoor zorgde dat de twee tinten samengesmolten werden plus dat er een derde kleur in het midden gecreëerd werd.

Tom legde uit dat de gloss wordt gebruikt om de connectie te leggen tussen de kleuren. Meerdere malen zagen we al transparante glossy oogleden voorbij komen tijdens de NYFW (het is namelijk dé look voor de aankomende zomer), maar de paarse gloss zorgt voor een bijzondere extra dimensie. Daarbij maakt gloss blenden van oogschaduw ook stúkken makkelijker.

Durf jij het aan?

Reageer op artikel:
Gespot tijdens de NYFW: is oogschaduw gloss hét nieuwe ding?
Sluiten