Ook last van een verkoudheid? Met deze trucjes ben je er zo weer van af

Hoe mooi de herfstdagen ook kunnen zijn met hun vallende blaadjes en felle zonnestralen, ligt er over het algemeen vaak iets anders op je te wachten. Kou, regen en een snotneus. Genieten. Hoe kom je nu zo snel mogelijk af van dat vervelende koutje?

Rust uit

Hij ligt voor de hand, maar rust is in de meeste gevallen het beste medicijn tegen welk kwaaltje dan ook. Probeer wat afspraken te verzetten en ga op tijd slapen. Een verkoudheid houdt meestal een week aan, maar wanneer je niet voldoende rust neemt kun je er zo weken mee rondlopen.

Vitamine C

Hoewel we allemaal bij vitamine C denken aan sinaasappeltjes, is het verorberen van een enorme hoeveelheid citrusvruchten niet het beste idee tijdens je verkoudheid. Deze zuren irriteren namelijk al snel je luchtwegen. Hoe kom je dan toch aan je vitamientjes? Door bijvoorbeeld vruchten te eten die niet onder citrusvruchten vallen of door het drinken van kopjes appel-, rozenbottel- of bramenthee (wat ook meteen nog eens heel lekker is).

Warme voetjes

Zorg altijd dat je voeten goed zijn ingepakt. Hoe leuk een opgerolde broekspijp ook staat onder je sneaker of pump, koude enkels omarmen koutjes als geen ander. Trek die sokken dus maar omhoog.

Open je luchtwegen

Iehk. Misschien niet de meest aantrekkelijk optie, maar in tijden van nood zijn we tot veel bereid. Een oud trucje (van oma) is om een gesneden ui naast je bed te leggen. Dit opent de luchtwegen.

Stomen

Ook stomen kan goed helpen tegen je koudje en ruikt wellicht iets lekkerder. Met een aantal druppel eucalyptus in een warm bad voel je je na tien minuten stomen al een stuk beter voelen.

Hoofdpijn

Komt er door al die verstoppingen ook hoofdpijn om de hoek kijken? Stoom dan met kamille of drink kopjes kamillethee. Kamille werkt namelijk ontstekingsremmend en pijnstillend.

Reageer op artikel:
Ook last van een verkoudheid? Met deze trucjes ben je er zo weer van af
Sluiten