Ook voor beginners: zo maak je de stunning macramé vlecht zelf na

Ken je dat nog? Macramé? Vroeger was het een vlechtkunst voor je BFF armbandjes. Jij kreeg er één en je vriendinnetje ook. Nu gebruiken we dezelfde techniek om een Pinterest-waardige vlecht te maken.

Het master brein achter deze vlecht is Kristin Ess. De haarstylist van onder andere Lauren Conrad. Al een geruime tijd showt ze op haar platform thebeautydepartment.com de allermooiste vlechten die allemaal vijf sterren zouden krijgen. Gelukkig legt ze daaronder uit hoe je ze zelf kunt namaken. En de macramé vlecht is helemaal niet zo moeilijk als ‘ie eruit ziet, sterker nog, hij is super duper simpel. Fijn.

Stappenplan
  1. De vlecht kun je het beste maken op zacht en glad haar. Heb je een wilde bos krullen of slag? Pak dan een pluk waarmee je straks gaat vlechten, doe er wat smooth serum in (bijvoorbeeld Kérastase – Sérum Oléo-Relax) en maak het plukje steil met de je stijltang.
  2. Maak nu met dit plukje losjes een gewoon vlechtje en stop een paar centimeter voor het einde van de pluk
  3. Pak nu met je linkerhand het middelste plukje van het vlechtje vast en met je rechterhand de andere twee plukjes
  4. Haal je rechterhand nu naar boven en weer naar beneden. Je zult zien dat je de zigzagvorm krijgt zoals je ziet op de foto. Nog niet helemaal het gewenste resultaat? Herhaal het een paar keer of trek je vlechtje wat losser
  5. En voila
  6. Reageer op artikel:
    Ook voor beginners: zo maak je de stunning macramé vlecht zelf na
    Sluiten