Ook zo’n gevoel van ‘is dit het nu?’ in de liefde of op je werk? Je bent niet de enige

Het leek je droombaan toen je solliciteerde, maar nu ben je misschien een jaar verder en blijft er iets aan je knagen. Hetzelfde geldt wellicht in de liefde. Als je een tijdje samen bent met je lover, is het niet meer zo spannend als voorheen en denk je: is dit het nu?

Een keer in de zoveel tijd word je overspoeld met dit gevoel. Het gevoel van ‘is dit het nu?’. Soms stop je het gevoel weg, negeer je het. Soms blijf je er over piekeren.

Als dit het is, zul je dan nooit meer passionele liefde voelen in je leven. Als dit het nu is, zul je dan nooit meer uitdaging voelen in je werk en het gevoel hebben dat je op de toppen van je kunnen presteert?

Is dit het nu? En wat als het antwoord ‘ja’ is?

Je bent niet de enige persoon die hier mee worstelt. Sterker nog, heel veel Millennials, zoals onze generatie heet, hebben deze vragen. En het gevoel dat er iets mist.

Simon Sinek, auteur van onder andere het boek ‘Start with why’, heeft hier een antwoord op. In een interview zegt hij dat we zijn opgegroeid met het idee dat we speciaal en bijzonder zijn. Dat we alles kunnen in het leven, als we maar willen. Maar de realiteit is soms keihard.

Want dan gaan er dingen knagen. Of je wil juist zó veel, dat je risico loopt om overspannen te raken.

Wat we nodig hebben is geduld

Bovendien zijn we ook nog eens een ongeduldige generatie, oeps. Sinek: ’Wil je iets bestellen op Amazon, dan arriveert het de volgende dag. Wil je een tv-serie kijken? Binge. Je hoeft niet eens iedere week te wachten op een nieuwe aflevering. Wil je op date? Swipe naar rechts.’

Alles wat je wil, kun je direct krijgen. Bijna alles dan. Wat je niet direct kunt krijgen, is tevredenheid in je werk en sterke relaties. En juist voor die dingen heb je geduld nodig.

Maak je daarom niet te veel zorgen als je het even allemaal niet meer weet en onzeker bent of je op het juiste pad zit en wel de juiste keuzes maakt. Je hoeft niets te forceren. Uiteindelijk zullen de antwoorden op de vragen vanzelf naar je toekomen.

Dat wil niet zeggen dat de vragen nooit meer terug komen. Waarschijnlijk heb je over een paar jaar weer dat gevoel van ‘is dit het nou?’. En dat geeft niet, dat hoort bij het leven. Het houdt je scherp en bewust.

Welk pad je uiteindelijk ook kiest, uiteindelijk word je sterker van je keuzes.

Doe dit als het leven niet zo gaat zoals je had gepland (en ja, dat is bijna altijd het geval)

Reageer op artikel:
Ook zo’n gevoel van ‘is dit het nu?’ in de liefde of op je werk? Je bent niet de enige
Sluiten