Op de foto? Deze make-up tricks helpen je

Ken je dat je bij vertek nog even in de spiegel kijkt en denkt ‘hé, dat ziet er goed uit!’. En vervolgens jezelf terug ziet op foto’s waar die make-up look in zijn geheel niet tot zijn recht komt? Dat is dan ook niet zo gek. Make-up at daytime en make-up voor foto’s is namelijk een wereld van verschil. Een guide voor alle dames die weten dat ze op de foto gaan:

Gebruik altijd matte kleuren

Dit reflecteert namelijk geen licht. Hoewel een shimmer ook prachtig kan zijn, kan het op camera al snel teveel worden.

Kleur je wenkbrauwen

Ook al vind je dit op een daily basis totaal onnodig, voor foto’s is het nooit een slecht idee. Zo ‘popt’ heel je gezicht meer. Dit geldt zeker voor de blonde dames, aangezien blonde wenkbrauwen al helemaal snel wegvallen op foto’s.

Alles mag ietsje heftiger

Daarmee bedoelen we niet dikker, maar meer in kleur. Kleuren vallen altijd twee tinten lichter uit op camera. Wees dus niet bang voor wat extra blush of nog een zwiepje lippenstift erbij.

Gebruik poeder

Je wil wederom niet glimmen, dus gebruik een poeder om dit te voorkomen. Je kan nadat je je make-up hebt opgedaan er nog even overheen gaan met een setting powder om te zorgen dat alles mooi op zijn plek blijft zitten en de hele dag mat blijft.

Valse wimpers mogen

Ze mogen lang zijn, ze mogen kort zijn, maar geen mascara boxt op tegen valse wimpers. Hoewel ze er in het echt misschien heftig uitzien, is het op foto al snel heel natuurlijk en vooral heel mooi.

Breng je make-up aan bij daglicht

Zo word je niet ineens verrast als je jezelf ziet in een andere spiegel met ander licht. Of achteraf op de foto’s.

Gebruik lipgloss

Dit laat je lippen vele malen groter ogen dan alleen een lipstickje.

Reageer op artikel:
Op de foto? Deze make-up tricks helpen je
Sluiten