Op deze manier kun je het beste je foundation aanbrengen gebaseerd op jouw huidtype

Herkenbaar? Je leest in een artikel over hoe je het beste foundation kunt aanbrengen. Yes! Denk je. Dit ga ik proberen. Volgens krijg je totaal niet het resultaat waar je op hoopte. En dan? Wat werkt dan wel voor jou? Dat is eigenlijk geheel afhankelijk van je huidtype. Een droge huid heeft weer een hele andere methode nodig dan een acne gevoelige huid. Zo kan je foundation stiekem perfect zijn voor je huid, maar doordat je het verkeerd aanbrengt kan het niet zijn werk doen. Laten we dat dus snel verleden tijd maken en leren hoe we onze foundation het beste kunnen aanbrengen.

De allerbeste foundationkwast vinden blijft lastig. Hier vind je onze favorieten op een rijtje.

Foundation op een droge huid

Een droge huid kun je zowel te lijf gaan met een kwast als met een beautyblender. Echter is er wel één gouden regel: doe voorzichtig. Met een kwast wil je voorzichtig naar beneden kwasten en met een sponsje wil je deppen. Hoewel je misschien geneigd bent om het in de wrijven, creëer je op deze manier micro-exfoliatie. Hierdoor komen al die vervelende velletjes los te zitten en dat is nu juist niet wat we willen. Alles moet op z’n plek blijven zitten en het liefst zonder teveel velletjes.

Foundation op de vette huid

Met een vette huid kun je gelukkig bijna alles maken. Door de vettigheid zul je niet snel last hebben van velletjes en is je huid in zachte conditie. Je kunt het inbuffen, kasten, blenden of deppen. Wel helpt het bij meiden met grove poriën om de foundation op te deppen, om zo de poriën een beetje op te vullen en minder zichtbaar te maken.

Foundation op een acne gevoelige huid

De acne gevoelige huid blijft zo’n beetje de lastigste huid om foundation mooi op aan te brengen. Je hebt bultjes, last van roodheid en met een beetje pech ook nog zowel droge als vette plekken op je gezicht. Het belangrijkste hierbij is om altijd schone tools te gebruiken. Was je tools daarom zowel na het gebruik als ervoor. Nu vindt de een het fijner om een ronde, platte kwast te gebruiken en de ander het fijner om met een beautyblender te werken, maar zorg dat je altijd de foundation zachtjes in de huid duwt. Ga liever niet kwasten of buffen. Hou de foundation op zijn plek en probeer vooral de acne niet verder te irriteren.

Reageer op artikel:
Op deze manier kun je het beste je foundation aanbrengen gebaseerd op jouw huidtype
Sluiten