Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 26 jan 2016

Je bent niet alleen: op deze manieren heeft je ex nog steeds impact op je leven

Het is over en uit. De ergste pijn is voorbij en je bent weer happy met jezelf en met alles om je heen. Je lacht, geniet en staat open voor nieuwe liefde. Maar soms merk je dat hij nog steeds invloed heeft op je leven.

Je vergelijkt iedereen met je ex

Je ex was verre van perfect, maar toch winnen andere mannen het nooit van hem. Je ex was altijd grappiger, liever, beter in bed. Je ex begreep jou altijd beter.

Als je in zijn stad of buurt bent, hoop je altijd dat je hem tegen komt

Het is niet dat je zijn stad of buurt bewust opzoekt. Je fietst niet als een verliefde puber kilometers om. Maar je denkt toch aan hem als je toevallig dichtbij zijn huis bent. Of in het café waar hij altijd met zijn vrienden afspreekt.

Je doet net iets beter je best op je haar en make-up voor je de deur uitgaat en denkt net wat langer na over je outfit. Want mocht je hem tegenkomen dan wil je er wel fabulous uitzien, je wilt uitstralen hoe gelukkig je bent zonder hem. En zelfs als je hem niet terug wilt, dan wil je alsnog dat hij een beetje spijt krijgt dat hij je heeft laten gaan. Als je dan in zijn wijk bent, kijk je constant om je heen. Maar hij is er nooit.

Je bent bang om weer gekwetst te worden

De pijn die je voelde na jullie break-up is een pijn die je nooit meer wilt voelen. Het was of de wereld onder je voeten werd weggeschopt. Of alles waarvan je dacht dat het waar was, een illusie bleek. Of alles alleen nog donker en zwart was en niets er meer echt toe deed. Natuurlijk ben je opgekrabbeld. En je weet nu dat je beter af bent zonder hem. En je staat ook open voor andere mannen. Maar je bent ook bang. Bang dat als het weer mis gaat, je je weer zo voelt zoals je je voelde. Je wilt het niet, maar het beïnvloedt toch hoe je date.

Je gelooft niet meer in de ware

Die ene persoon die perfect bij jou past, je gelooft niet meer dat hij bestaat. Je gelooft wel dat je het heel fijn kunt hebben met iemand en dat je ongelooflijk veel van elkaar kunt houden, maar je gelooft ook dat je van iemand anders zou kunnen houden.

Je vraagt je af wat je zou doen als hij je terug wil

Zelfs als je jezelf hebt overtuigd dat hij niet perfect was, dat er mannen zijn die beter bij je passen, zelfs als je al helemaal over de breuk heen bent, blijf je het je toch afvragen. Wat als hij voor de deur zou staan omdat ‘ie je terug wil? Wat als hij belt – niet midden in de nacht, maar om een christelijk tijdstip – om te zeggen dat hij spijt heeft? Wat als hij zegt dat hij je nooit had moeten laten gaan?

Je hebt zijn gewoontes overgenomen

Zijn ochtendrituelen, zijn manier van praten. Je betrapt jezelf erop dat je je gedraagt zoals je ex. Je vraagt je af of het erg is. Heb je een deel van jezelf verloren of zijn zijn maniertjes gewoon handiger?

Maar vergeet één ding niet, je bent hoe dan ook niet alleen. Het is normaal dat je na een heftige breuk nog steeds zo reageert op hem. En dat je hem niet compleet vergeet. Het betekent dat jij een hart hebt en gevoel. En ook al wil je niets liever dan dat nu uitschakelen, het komt uiteindelijk wel. Uiteindelijk ben je hier veel minder mee bezig en kun je hem vergeten. En tot die tijd, wees jezelf en probeer jezelf te focussen op je geluk.

LEES OOK: Spoken uit het verleden: hoe je unfinished business eindelijk afsluit

Reageer op artikel:
Je bent niet alleen: op deze manieren heeft je ex nog steeds impact op je leven
Sluiten